Beetje meer “salaad” kan geen kwaad

Salade peer en blauwe kaas

Super lekkere salade en klaar op 1,2,3!
Ik hou wel van de combinatie blauwe kaas en peren uit Haspengouw.
Simpel en fancy, dat is wat Kokenophakken voor staat 🙂

Nodig?

• 4 plakken zelf afgesneden brood
• Zakje gemengde sla (rucola, of jonge sla)
• 1 venkel
• 2 peren
• 200 gr. blauwe kaas (Grevenbroecker, Stilton, …)
• Witte balsamico azijn
• Goede kwaliteit olijfolie
• Zout en peper

Hoe?

• Zet de oven op en rooster het brood
• Snijd de venkel en de peer in heel dunne plakken (met de mandoline)
• Snijd schijven van de blauwe kaas
• Doe de sla, peer, venkel en kaas op een bord
• Kruid met peper en zout
• Besprenkel met olijfolie en witte balsamico
• Smakelijk!

Comments are closed.