Aspergetijd: pasta met asperges, zalm en dille

Pasta met asperges en zalm

Elk voorjaar is het toch altijd weer een beetje uitkijken naar de aspergetijd. Niets is zo heerlijk als kraakverse asperges, recht van het veld in mijn keuken te hebben. Tessa blogde al een keertje een topreceptje voor asperges op zijn Vlaams met een crunchke, ik verwerkte ze deze keer in een zalige pasta!

Nodig? (voor 2 personen)

  • 250 gram pasta (ik gebruikte mini-penne)
  • 5 asperges
  • 125 gr mascarpone
  • 1 zalmfilet (+- 200 gr)
  • 1/2 citroen
  • 2 takjes dille + extra ter afwerking
  • boter
  • peper – zout

Hoe?

  • Schil de asperges
  • Snij de houtige uiteinden er af
  • Leg de asperges in koud, gezouten water
  • Breng aan de kook
  • Draai het vuur uit zodra het water goed doorkookt
  • Giet de asperges af
  • Snij ze in stukjes
  • Stoof ze aan in een klontje boter
  • Snij de zalm in blokjes
  • Voeg bij de asperges
  • Doe de mascarpone en het sap van een halve citroen erbij
  • Hak de dille fijn en voeg ook toe
  • Kruid met peper en zout
  • Kook de pasta all dente in gezouten water
  • Giet af
  • Meng onder de saus
  • Schep de pasta op een bord
  • Werk af met extra dille
  • Klaar!

2 gedachten over “Aspergetijd: pasta met asperges, zalm en dille

  1. Pingback: ‘t Is de moeite ja: toast met asperges en verse eiersla – koken op hakken

  2. Pingback: ‘t Is de moeite ja: toast met asperges en verse eiersla | Koken op hakken

Reacties plaatsen niet mogelijk.