’t Is de moeite ja: toast met asperges en verse eiersla

Toast met eiersalade, gerookte zalm en asperges

Dat ik gek ben op asperges bleek al uit mijn vorige post, toen maakte ik een lekkere pasta met asperges en zalm. Met de overschot maakte ik de dag nadien nog een lekkere lunch klaar: een toast met verse eiersalade (gemaakt met verse eitjes van mijn kippetjes, hmmm), gerookte zalm en asperges! Echt de moeite!

Nodig? (voor 2 personen)

  • 2 grote bruine boterhammen
  • 3 eieren
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 2 el mayonaise
  • 2 asperges
  • 100 gr gerookte zalm
  • bieslook – dille
  • peper – zout

Hoe?

Maak de eiersalade:

  • Kook de eieren hard in 10 minuten
  • Spoel ze af onder koud stromend water
  • Pel de eitjes
  • Prak ze fijn met een vork
  • Voeg de mayonaise, fijngehakte bieslook en sjalot toe
  • Kruid met peper en zout
  • Meng goed onder mekaar

Maak de asperges:

  • Schil de asperges
  • Snij het houtige uiteinde eraf
  • Leg de asperges in koud, gezouten water
  • Breng het water aan de kook
  • Draai het vuur uit van zodra het water goed doorkookt
  • Giet de asperges af
  • Snij in kleine stukjes
  • Bak ze kort aan in een klontje boter

Maak de toast:

  • Besprenkel de boterhammen met olijfolie
  • Leg ze enkele minuutjes onder de grill tot ze goudbruin en krokant zijn
  • Besmeer ze royaal met eiersalade
  • Leg er enkele plakjes gerookte zalm bovenop
  • Werk af met de aspergestukjes, dille en bieslook
  • Klaar!

Tableware: Serax – Roos Van de Velde

Comments are closed.