Easy Tomatentaart met basilicummascarpone crème – met de hulp van Oil and Vinegar

IMG_8031

Kokenophakken is altijd bereid om een “challenge” aan te nemen.
Oil and Vinegar bezorgde ons de producten die je op de foto ziet en vroeg ons om een recept te maken.
Het werd een overheerlijke hartige tomatentaart die we als voorgerecht aten bij de BBQ. Aanradertje!

We hebben stap voor stap foto’s genomen, zo kan je helemaal het recept volgen.

Nodig?

Voor de basilicimmascarpone crème:
• 1 teentje look gepeld
• 50 gr. basilicumblaadjes
• 20 gr. Parmezaanse kaas geraspt
• Snuifje Zout
• 1 deciliter olijfolie
• 200 gr. mascarpone

Miscuglio Italiano
Salsa della Mama
• 10 rode uien in dunnen plakken (mandoline)
• 1 middelgroot ei, losgeklopt
• Pijnboompitten geroosterd
• Kant en klaar bladerdeeg

Hoe?
• Verwarm de oven op 200°
• Doe olijfolie en boter in een pan en doe hier de uien in

rode ui carameliseren

• Doe de ingredienten voor de basilicummascarpone crème in een blender

basilicum crème

• Blend tot je een gladde en mooi groene crème krijgt

basilicum crème klaar

• Bak de uien ongeveer een uur en voeg dan de 2 eetlepels Miscuglio Italiano toe

ui gekarameliseerd

• Rol het bladerdeeg uit (bakplaat met siliconen mat)
• Plooi de randjes om
• Prik binnen de rand het deeg in met een vork
• Doe het uimengsel over het deeg

ui op taart

• Doe de Salsa della Mama erover

taart ui en tomaat

• Voeg een beetje water toe aan het opgeklopt ei en bestrijk de randen van de taart
• Bak 15 tot 20 minuten in de oven, tot de taart goudbruin is

IMG_8056

• Serveer de taart met de basilicummascarponecrème, de pijnboompitten en de een beetje ruccola

tomatentaart

• Klaar!

Comments are closed.