Koken met Jules Destrooper: Soepje van maïs met pompoenpitten en amandelbrood

Soepje van maïs met zonnebloempitten en amandelbrood Soepje van maïs met zonnebloempitten en amandelbrood

Onder het mom van ‘life is too short, eat dessert first’, ziehier onze eerste inzending voor de Jules Destrooper Foodbloggers Contest: een nagerechtje! Het doel van deze wedstrijd? Verschillende ingrediënten aan de hand van de Foodpairing-tool combineren met een koekje van Jules Destrooper. Ik koos mijn favoriete koekje uit en ging hier mee aan de slag!

Ik maakte een koud soepje van zoete maïs met vanille-ijs, gekarameliseerde pompoenpitten, amandelbrood en spinnenwebkaramel. Wie nu denkt “hè maïs in een dessert?!” moet zeker en vast dit receptje eens uitproberen! Mooi én ook super lekker!

Nodig? (voor 4 personen)

Voor het soepje van maïs:

  • 150 gr zoete maïs uit blik + vocht
  • 100 ml room
  • 1 grote bol vanille-ijs
  • 2 el suiker

Voor de gekarameliseerde pompoenpitten:

  • 2 el pompoenpitten
  • 2 el suiker

Voor de spinnenwebkaramel:

  • 3 el suiker

Ter afwerking:

  • 8 Jules Destrooper amandelbrood koekjes

Hoe?

  • Doe de maïs, het vocht van de maïs, de room, de suiker en de bol vanille-ijs samen in een blender
  • Mix tot een glad soepje
  • Doe de pompoenpitten samen met de suiker in een steelpannetje
  • Verwarm op het vuur en roer goed om tot de suiker volledig rond de pompoenpitten gesmolten is
  • Stort de pompoenpitten op een bakpapiertje en laat afkoelen
  • Smelt drie eetlepels suiker in een steelpannetje op het vuur tot een goudbruine karamel
  • Haal van het vuur en laat ongeveer 3 à 4 minuten afkoelen tot de karamel wat dikker is
  • Dompel een vork in de karamel en laat deze er zachtjes afdruppelen zodat er karameldraadjes ontstaan
  • Verdeel het soepje van maïs over vier kommetjes
  • Schep er bolletjes vanille-ijs bij
  • Snij 4 amandelbrood koekjes in stukjes
  • Kruimel de koekjes over het soepje en het ijs
  • Werk de dessertjes verder af met de gekarameliseerde pompoenpitten, de 4 overige amandelbrood koekjes en de spinnenwebkaramel
  • Klaar!

2 Comments

  1. Pingback: Koken met Jules Destrooper: Varkensfiletgebraad met Gabriella saus – koken op hakken

  2. Pingback: Koken met Jules Destrooper: Varkensfiletgebraad met Gabriella saus – Koken op hakken

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*