Koken met Jules Destrooper: Milles Feuilles van foie gras met amandelkoekjes

Milles feuilles met amandelbrood Jules Destrooper

Hoe sjiek is mich da? Alé het klinkt toch sjiek en ziet er sjiek uit eh :)
Ik hoop dat ze er in het koekjesfabriek bij Jules Destrooper hetzelfde over denken, want we ontwikkelde dit recept voor de foodpairingwedstrijd :)

De milles feuilles zijn de Amandelkoekjes van Jules Destrooper, dus makkelijk en lekker, de rest kan je hier onder lezen.

Nodig?

• 6 plakjes ontbijtspek
• 1 Granny Smith appel
• Klontje boter
• Scheutje limoensap
• 1 eetlepel suiker
• Rolletje verse geitenkaas
• Een pakje Amandelbrood van Jules Destrooper
• Een stuk foie gras

Dressing
• 1 eetlepel sojasaus
• 2 eetlepel olijfolie
• Halve limoen

Hoe?

• Schil de appel en doe samen met limoen, suiker en klontje boter in Thermomix
• Zet 4 minuten op Varoma (of stoof bovenstaande in pannetje)
• Cutter vervolgens 15 seconden op stand 4 (of zet de mixer in het mengsel)
• Laat afkoelen
• Bak het spek in een antiaanbakpan
• Het moet goed uitgebakken zijn
• Leg op keukenpapier
• Plet het rolletje geitenkaas
• Cutter de plakjes spek tot een crumble
• Meng de soja met de olijfolie en het limoensap
• Snijd plakjes van de foie af zo groot als het amandelbrood
• Leg een eetlepel Granny Smith mengels erop
• Herhaal dit 3 keer
• Doe vervolgens wat geitenkaas er bovenop
• Werk af met de crumble van spek en de dressing
• Klaar!