Handjes in de lucht voor deze mousse van passievrucht

Afgelopen zomer ging ik op vakantie naar Vietnam. Daar at ik de zaligste passievruchten dus kon ik het niet laten om er ook enkele mee naar huis te nemen. Het maken én het eten van deze passievruchtenmousse gaf mij instant terug een vakantiegevoel!

Mousse van passievrucht

Nodig?

  • 4 passievruchten
  • 2 eidooiers
  • 250 gr mascarpone
  • 200 ml room
  • 50 gr suiker
  • 2 el cointreau
  • 1 citroen, de zeste

Hoe?

  • Snijd de passievruchten open
  • Schep de pitjes in een zeef en vang het sap op
  • Houd de pitjes opzij
  • Klop de room op
  • Klop de eigelen samen met de suiker luchtig
  • Voeg de mascarpone toe
  • Voeg vervolgens de room toe
  • Meng het sap van de passievruchten onder de mousse
  • Doe de mousse in potjes
  • Laat de mousse gedurende 3 à 4 uur opstijven
  • Meng de passievruchtpitjes met de cointreau
  • Schep ze op de mousse
  • Werk af met zeste van citroen
  • Klaar!

Een gedachte over “Handjes in de lucht voor deze mousse van passievrucht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *