Olé olé gepaneerde heilbot met mosterdsaus en preipuree

Een lekker warm, winters gerechtje met een beetje pit. Dat is exact wat ik nodig had op zo’n druilerige dag als vandaag. Dit stukje gepaneerde heilbot met preipuree en mosterdsaus gemaakt met de Belgische mosterd van Camp’s* smaakte dan ook enorm!

*Camp’s is een 110 jaar oud bedrijf uit Ronse dat mosterd, pickles en op zuur ingelegde groentjes zoals kappertjes en augurken produceert. Wij van Koken Op Hakken zijn grote fan van producten van bij ons en gingen dus enthousiast aan de slag met de graantjesmosterd die helemaal tot z’n recht kwam in dit smakelijke gerechtje. Olé olé, wij zijn content ermee!

Heilbot preipureeCamps mosterd

Nodig? (voor 4 personen)

Voor de preipuree: 

  • 6 grote aardappelen
  • 2 preien
  • 1 klontje boter
  • 1 ei
  • peper – zout – nootmuskaat

Voor de gepaneerde heilbot:

  • 4 heilbotfilets
  • 4 el graanmosterd
  • 100 gr panko (Japans broodkruim)
  • 1 klontje boter, in kleine stukjes
  • bloem
  • peper – zout

Voor de mosterdsaus: 

  • 200 ml room
  • 2 el zure room
  • 2 el graanmosterd
  • 1 el honing
  • peper – zout

Hoe?

Voor de preipuree: 

  • Schil de aardappelen
  • Snijd ze in stukjes
  • Kook ze gaar in gezouten water
  • Snijd de preien fijn
  • Stoof ze aan in een klontje boter
  • Giet de aardappelen af
  • Stamp ze tot puree
  • Voeg de gestoofde prei, een klontje boter en het ei toe
  • Kruid met peper, zout en nootmuskaat

Voor de gepaneerde heilbot: 

  • Kruid de heilbotfilets met peper en zout
  • Haal ze door de bloem
  • Bak ze in een klontje boter
  • Haal de visjes uit de pan
  • Smeer ze in met een laagje graanmosterd
  • Bedek ze met panko
  • Leg de filets in een ovenschaal
  • Verdeel een klontje boter in kleine stukjes over de vissen
  • Zet de schotel +- 5 minuten onder de grill

Voor de mosterdsaus: 

  • Verwarm de pan waarin de heilbot is gebakken terug op het vuur
  • Voeg de room, zure room, graanmosterd en honing toe
  • Laat enkele minuten inkoken
  • Breng extra op smaak met peper en zout

Serveren: 

  • Schep de preipuree op een bord
  • Leg de heilbot er bovenop
  • Serveer met de mosterdsaus

Meer info over de mosterd en andere producten van Camp’s vind je hier.
#everybodylovescamps

One Comment

  1. Ziet er super lekker uit! Ga ik ook eens proberen met mijn potje Camp’s! x

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*