Chili con carne, geef mij maar een bord of twee!

Op zondagnamiddag in de keuken staan, er is niets dat ik liever doe! Afgelopen weekend maakte ik nog eens een grote pot chili con carne klaar. Van de geur alleen al werd ik instant gelukkig. Dit gerechtje is gemakkelijk, snel te bereiden én ook nog eens hartverwarmend. Een bordje vol comfort food als het ware!

Chili con carne

Nodig?

  • 1 kg gemengd gehakt
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes look
  • 1 paprika
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 kl chilipoeder
  • 1 kl oregano
  • 1/2 kl komijn
  • 250 ml rundsbouillon
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 el suiker
  • 250 gr rode bonen uit blik
  • 300 gr maïs uit blik
  • peper – zout
  • olijfolie
  • zure room
  • gemalen kaas
  • wraps

Hoe?

  • Snipper de ui en de teentjes look fijn
  • Fruit ze aan in een scheutje olijfolie
  • Snijd de paprika in blokjes
  • Voeg bij de ui en de look
  • Doe het gehakt erbij
  • Laat mooi kleuren
  • Voeg de tomatenpuree toe
  • Voeg de kruiden (chilipoeder, oregano, komijn) toe
  • Bevochtig met de rundsbouillon
  • Voeg de tomatenblokjes toe
  • Doe de rode bonen en de maïs erbij
  • Breng extra op smaak met peper, zout en suiker
  • Laat het geheel 20 minuten pruttelen op zacht vuur tot het meeste vocht ingekookt is
  • Serveer de chili met wraps, gemalen kaas en zure room
  • Klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *