Spring naar de inhoud

Wat heb je nodig?

  • 1 kg gemengd gehakt
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes look
  • 1 paprika
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 kl chilipoeder
  • 1 kl oregano
  • 1/2 kl komijn
  • 250 ml rundsbouillon
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 el suiker
  • 250 gr rode bonen uit blik
  • 300 gr maïs uit blik
  • Peper – zout
  • Olijfolie
  • Zure room
  • Gemalen kaas
  • Wraps

Hoe maak je het?

  • Snipper de ui en de teentjes look fijn
  • Fruit ze aan in een scheutje olijfolie
  • Snijd de paprika in blokjes
  • Voeg bij de ui en de look
  • Doe het gehakt erbij
  • Laat mooi kleuren
  • Voeg de tomatenpuree toe
  • Voeg de kruiden (chilipoeder, oregano, komijn) toe
  • Bevochtig met de rundsbouillon
  • Voeg de tomatenblokjes toe
  • Doe de rode bonen en de maïs erbij
  • Breng extra op smaak met peper, zout en suiker
  • Laat het geheel 20 minuten pruttelen op zacht vuur tot het meeste vocht ingekookt is
  • Serveer de chili met wraps, gemalen kaas en zure room
  • Klaar!

Dit recept voor chili con carne uitgeprobeerd?
Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!

Tags:

Chili con carne
Chili recept