Chili con carne, geef mij maar een bord of twee!
Chili con carne, geef mij maar een bord of twee!
Op zondagnamiddag in de keuken staan, er is niets dat ik liever doe! Afgelopen weekend maakte ik nog eens een grote pot chili con carne klaar. Van de geur alleen al werd ik instant gelukkig. Dit gerechtje is gemakkelijk, snel te bereiden én ook nog eens hartverwarmend. Een bordje vol comfort food als het ware!
Wat heb je nodig?
- 1 kg gemengd gehakt
- 1 grote ui
- 3 teentjes look
- 1 paprika
- 2 el tomatenpuree
- 1 kl chilipoeder
- 1 kl oregano
- 1/2 kl komijn
- 250 ml rundsbouillon
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 el suiker
- 250 gr rode bonen uit blik
- 300 gr maïs uit blik
- Peper – zout
- Olijfolie
- Zure room
- Gemalen kaas
- Wraps
Hoe maak je het?
- Snipper de ui en de teentjes look fijn
- Fruit ze aan in een scheutje olijfolie
- Snijd de paprika in blokjes
- Voeg bij de ui en de look
- Doe het gehakt erbij
- Laat mooi kleuren
- Voeg de tomatenpuree toe
- Voeg de kruiden (chilipoeder, oregano, komijn) toe
- Bevochtig met de rundsbouillon
- Voeg de tomatenblokjes toe
- Doe de rode bonen en de maïs erbij
- Breng extra op smaak met peper, zout en suiker
- Laat het geheel 20 minuten pruttelen op zacht vuur tot het meeste vocht ingekookt is
- Serveer de chili met wraps, gemalen kaas en zure room
- Klaar!
Dit recept voor chili con carne uitgeprobeerd?
Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!
Tags:
Chili con carne
Chili recept