Witte chocolade-kokos-frambozencake
Witte chocolade-kokos-frambozencake
Dessert
Wat doe je met een dozijn eieren op overschot? Een lekker omeletje maken misschien? Of verse eiersla? Of wat dacht je van een lekkere witte chocolade-kokos-frambozencake? Ja inderdaad, dat is een hele mond vol. Maar deze drie ingrediënten vormen een super combinatie om mee te bakken. Het resultaat is een zalige cake die ik steevast serveer als er mensen op bezoek komen bij de koffie of de thee!
Wat heb je nodig?
- 200 gr boter, op kamertemperatuur
- 200 gr suiker
- 200 gr bloem
- 4 eieren
- 4 el kokosschilfers
- 100 gr witte chocolade
- 20 frambozen (verse of diepgevroren)
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Klop de malse boter samen met de suiker luchtig
- Voeg al kloppend één voor één de eieren toe
- Voeg daarna de bloem toe
- Meng tot een glad cakebeslag
- Hak de witte chocolade fijn
- Meng onder het deeg met een spatel
- Voeg ook de kokosrasp en frambozen toe
- Schep het deeg in een met bakpapier beklede of ingevette bakvorm
- Bak de cake gedurende 40 à 45 minuten
- Laat even afkoelen en snijd in stukjes of plakjes
- Klaar!
Dit recept voor witte chocolade-kokos-frambozencake uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!
Categorieën:
Fruit
Gebak
Tags:
Cake bakken
Cake met chocolade
Cake met frambozen
Cake met kokos
Cake met witte chocolade
Frambozencake
Kokoscake