Stoofpotje met zoete aardappel, raapjes en gele biet

Zalig toch, zo’n winterse stoofpot boordevol vitamientjes! Dit gerechtje at ik onlangs voor het eerst bij Klara van De Keyser en de Kok, een super toffe kookstudio en eventlocatie, en ik was meteen verkocht. Een stoofpotje met zoete aardappel, raapjes en gele biet, hoe mega lekker is dat wel niet?! En dus ook thuis komt dit topgerechtje nu ook geregeld op tafel!

Stoofpotje van zoete aardappel
Nodig? (voor 4 personen)

  • 1 rode ui
  • 1 teentje look
  • 3 zoete aardappelen
  • 3 gele bietjes
  • 3 gele raapjes
  • 1 grote wortel
  • 1 blokje groentebouillon
  • feta
  • enkele blaadjes koriander
  • olijfolie
  • kurkuma – komijn
  • peper – zout
  • 200 gr quinoa

Hoe?

  • Snijd de rode ui en de look fijn
  • Schil de zoete aardappelen, bietjes en raapjes
  • Snijd ze in stukjes
  • Stoof de ui en de look aan in een scheutje olijfolie
  • Voeg de andere groentjes toe
  • Zet de groentjes onder met water
  • Voeg het blokje groentebouillon toe
  • Laat het geheel een half uurtje stoven tot de zoete aardappel volledig weggekookt is
  • Kruid met kurkuma, komijn, peper en zout
  • Schep in een bord
  • Werk het stoofpotje af met verkruimelde feta en fijngehakte koriander
  • Serveer met quinoa
  • Klaar!

PS: Voor een vegan versie van dit gerecht kan je gewoon de feta weglaten!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*