GETEST: Chocolate chip havermoutkoekjes met olie

Wisten jullie dat je koekjes, cake, muffins en pannenkoeken ook met olie kan bereiden? Het maakt zoete bereidingen extra luchtig en door haar vloeibare vorm is de olie ook extra handig in gebruik. Ik had er nog nooit van gehoord en was meteen nieuwsgierig! Bakken zonder boter?! Kan dat wel? Tijd voor een testje dus! Met de Vandemoortele ‘Zoete Keuken’ olie maakte ik chocolate chip havermoutkoekjes!

Chocolate chip havermoutkoekjesChocolate chip havermoutkoekjes

Nodig?

  • 250 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 100 gr suiker
  • 60 gr havermout
  • 1 ei
  • 100 gr chocoladedruppels
  • 200 ml Vandemoortele olie Zoete Keuken

Hoe?

  • Meng de bloem, het bakpoeder, de suiker en de havermout goed
  • Voeg er de Vandemoortele ‘Zoete Keuken’ olie bij
  • Meng verder tot je een egaal vast koekjesdeeg bekomt
  • Meng daarna de chocoladedruppels onder het deeg
  • Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast
  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Neem een bakplaat en leg daarop een vel bakpapier
  • Rol balletjes van het deeg
  • Druk ze plat tot koekjes van een centimeter dik ongeveer (je kan ook leuke vormpjes gebruiken)
  • Bak de koekjes 20 minuten in de oven op 175 graden
  • Klaar!

Chocolate chip havermoutkoekjesChocolate chip havermoutkoekjes

Oordeel?

De havermoutkoekjes waren heerlijk van smaak en lekker krokant. Aanvankelijk dacht ik dat ze door de olie wel eens heel vettig zouden kunnen zijn maar dat was niet het geval. Of ik de smaak van boter miste in de koekjes? Zeker niet!

Wil je zelf ook eens bakken met olie in plaats van boter? Vervang dan 100 gr boter door 90 ml Zoete Keuken olie!

Een gedachte over “GETEST: Chocolate chip havermoutkoekjes met olie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *