Een kruimel kruimel crumble van winterfruit!

Ook in de winter is het belangrijk om veel fruit te eten. En wanneer dat fruit verwerkt is in een heerlijk winters dessertje, is dat natuurlijk helemaal geen probleem!

Crumble van winterfruit

Nodig?

  • 2 appels
  • 2 peren
  • 6 verse vijgen
  • 1 el gedroogde abrikozen
  • 1 el gedroogde pruimen
  • 1 el rozijnen
  • 1 vanillestok
  • 100 ml amaretto
  • 100 ml rode porto
  • 250 gr bloem
  • 100 gr bruine suiker
  • 100 gr boter, op kamertemperatuur
  • 1 ei

Hoe?

  • Schil de appels en de peren
  • Verwijder de klokhuizen
  • Snijd in kleine blokjes
  • Lepel het vruchtvlees uit de verse vijgen
  • Snijd de rozijnen, abrikozen en pruimen fijn
  • Smelt een klontje boter in een pan op het vuur
  • Stoof hierin het fruit aan
  • Voeg het vanillemerg toe
  • Blus met de porto en de amaretto
  • Laat het fruit zachtjes pruttelen tot het vocht minstens voor driekwart ingekookt is
  • Schep het fruit in vuurvaste schaaltjes
  • Meng de ingrediënten voor de crumble in een keukenrobot tot grove korrels
  • Bedek het fruit in de vuurvaste schaaltjes met een laagje crumble
  • Bak de crumble gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Klaar!
  • Deze crumble is ook super lekker met een bolletje ijs erbij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *