Helemaal in: Xolato Gin!

Xolato staat voor beleving met chocolade in de hoofdrol. Chocolatier Peter Messely brengt al meer dan 14 jaar belevingen met chocolade in events en teambuilding activiteiten en 3D gepersonaliseerde realisaties en relatiegeschenken voor bedrijven. Sinds 2 jaar ontwikkelt Xolato ook belevingen gericht naar de consument. Zo zijn er giftboxes, chocolademousses én een X-GIN, gebaseerd op het verhaal van de Inca’s, Azteken en de Maya’s. Een Gin gedestilleerd op basis van Cacaobonen uit Columbia, vanille en wilde peper uit Madagascar , Piemonté hazelnoten en amandelen uit Avola.

Xolato Gin

Xolato Gin

De X-Gin is een vernieuwende gin op basis van Cacaobonen uit Colombia, Hazelnoten uit Piemonté, Amandelnoten uit Avola, Wilde Peper en Vanillestokken uit Madagascar. Een echte primeur! Na 14 verschillende recepturen kwam Xolato uitendelijk tot een uniek Gin concept.

Naast de jeneverbes en de 45 andere kruiden worden verschillende van de beste specerijen van over de hele wereld gebruikt die ook terug te vinden zijn in de Xolato chocolaatjes, namelijk de meest aromatische Cacaobonen uit Columbia, Wilde Peper en Vanillestokken uit Madagascar, werelds befaamde hazelnoten uit Piemonté en Amandelnoten uit Avola van gerenommeerde kwaliteit.

De naam X-GIN verwijst naar de origine van de cacaobonen waar de Inca’s, Azteken en de Maya’s een godendrank mee brouwden waarvan ze geloofden dat dit een drank was bestemd voor Goden en Koningen, die zorgde voor een langere levensduur, extra intelligentie en een afrodisiacum was. Deze drank noemden ze Xocolatl (de naam Xolato is hieruit afgeleid), de X staat voor Xolato. Onze Gin zal zo in de markt gezet worden als de nieuwe godendrank gebaseerd op het verhaal van de Azteken.

Xolato Gin

Eigenschappen:

 • Zuivere en zachte aroma’s die een intens gevoel van genot teweegbrengen
 • Een van de meest elegante en fijne Gin ’s ooit gebotteld
 • Sublieme smaak, met een vleugje Cacao en een aromatische toets van de echte Vanille
 • Mag absoluut toegevoegd worden aan de lijst van Afrodisiaca
 • 46% VOL
 • 500 ML

Serveertips:

 • Fever tree mediterranean tonic of Thomas Henry Indian Tonic of Schweppes Pink Pepper (50 ml Gin – 150ml Tonic)
 • Serveren met
  • Cacaonibs of met gedroogde vruchten (banaan, mango, framboos)
  • Cranberries
  • Nordic Lemon
  • Wilde peper uit Madagascar
  • Geroosterde Amandelstukjes
  • Geroosterde hazelnootstukjes
  • Vers fruit (aardbeien, framboos, mango, …)
 • Bewaar de fles in de diepvries, schenk uit in een dessertglaasje en serveer met een bolletje sorbet van frambozen en rasp van geroosterde cacaonibs , werk af met een muntblaadje
 • Heerlijk puur als digestief

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*