Noedelsalade op z’n Thais

Deze Thais geïnspireerde noedelsalade brengt mij helemaal in exotische sferen! Hij is heerlijk en gezond maar daarnaast ook snel en eenvoudig. De geroosterde pindanoten zorgen voor een extra crunch en maken het recept helemaal af! Serveer deze salade als lunch of als bijgerecht met bijvoorbeeld deze yakitori van kip.

Thaise salade

Nodig?

  • 200 gr glasnoedels
  • 1 el vissaus
  • 1 el Kikkoman sojasaus
  • 1 roze pompelmoes
  • 1/2 komkommer
  • 1 stengel lente-ui
  • 6 visballetjes
  • enkele blaadjes munt
  • enkele blaadjes koriander
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1 el geroosterde pindanoten

Hoe?

  • Doe de glasnoedels in een grote kom en zet ze onder met kokend water
  • Laat 5 minuten afgedekt wellen
  • Maak de noedels met een vork voorzichtig los
  • Giet ze af
  • Doe de noedels in een mengkom
  • Meng de vissaus en de sojasaus er onder
  • Snijd de komkommer in kleine blokjes
  • Pel de roze pompelmoes à vif
  • Snijd de partjes in kleine stukjes
  • Snijd de visballetjes in vieren
  • Snijd de lente-ui in ringetjes
  • Hak de munt en de koriander fijn
  • Hak de geroosterde pindanoten fijn
  • Meng alles onder de glasnoedels
  • Bestrooi met de sesamzaadjes
  • Klaar!

2 Comments

  1. Hoe maak je de visballetjes?

    • Stephanie Bex

      Hoi Dirk, die heb ik gekocht in de de Seing Thai, de Thaise supermarkt in de buurt van het Centraal Station in Antwerpen!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*