Luchtige cakejes met citroen, daar is het om te doen

Deze lekkere en luchtige citroencakjes zijn super easy om te maken maar daarom niet minder lekker. Heerlijk bij een dampend kopje koffie of thee! Smakelijk!

Citroencakejes

Nodig?

  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren
  • 200 gr suiker
  • 200 gr boter
  • 2 citroenen, het sap en de zeste
  • cakevormpjes

Voor het glazuur:

  • 1 citroen, het sap
  • 4 el bloemsuiker

Hoe?

  • Smelt de boter in de microgolfoven of in een pannetje op het vuur
  • Doe de boter in de keukenrobot
  • Voeg de suiker toe
  • Doe vervolgens één voor één de eieren er bij
  • Zeef de bloem er boven
  • Rasp zeste van citroen in het beslag
  • Voeg citroensap toe
  • Meng het beslag goed tot het glad is
  • Vul de cakevormpjes voor 3/4 met het beslag
  • Bak de cakejes 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Maak ondertussen het glazuur door het citroensap met de bloemsuiker te mengen
  • Laat de cakejes een beetje afkoelen
  • Lepel het glazuur er bovenop
  • Bestrooi met een laagje bloemsuiker
  • Klaar!

Citroencakejes

Een gedachte over “Luchtige cakejes met citroen, daar is het om te doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *