Quinoasalade met feta en veel kleurtjes!

Zo’n gerecht boordevol kleurtjes is echt zalig, ik word er instant goedgezind van! Maar de kleurtjes zijn gelukkig niet de enige reden om blij te worden van dit gerechtje. Het is supergezond, fris en ook nog eens mega lekker. Win-win-win!

Quinoa is een zaad boordevol eiwitten en bevat veel gezonde voedingsvezels. Het is bijzonder voedzaam én bovendien ook glutenvrij! Quinoa is super lekker in slaatjes en is een perfect alternatief voor bijvoorbeeld rijst of aardappelen.

Quinoasalade met feta

Nodig?

  • 100 gr quinoa
  • 1 kleine broccoli
  • 1 grote rode ui
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 oranje puntpaprika
  • 1/3 komkommer
  • 1 tomaat
  • 10 zwarte olijven
  • 5 artisjokharten, op olie
  • 10 zongedroogde tomaatjes
  • 1 el geroosterde pijnboompitten
  • 1 citroen, het sap
  • 2 el olijfolie
  • 1 handjevol rucola
  • 10 kleine fetablokjes, op olie
  • peper – zout

Hoe?

  • Kook de quinoa gaar in licht gezouten water (in +- 20 minuten)
  • Snijd de broccoli in roosjes, de rode ui en de paprika in reepjes
  • Bak de broccoliroosjes, paprikareepjes en uienreepjes beetgaar in een scheutje olijfolie
  • Snijd de komkommer en de tomaat (zonder de pitjes) in blokjes
  • Snijd de olijven in ringetjes
  • Snijd de artisjokharten en de zongedroogde tomaten in stukjes
  • Meng alle ingrediënten onder mekaar
  • Voeg het citroensap en de olijfolie toe
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Meng opnieuw goed en doe de quinoasalade in leuke schaaltjes
  • Werk af met enkele blaadjes rucola, de pijnboompitjes en de verkruimelde fetablokjes
  • Klaar!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*