Koude pastasalade met tonijn, dat mag er zijn!

Deze koude pastasalade met tonijn is één van mijn all time favorites bij warm weer! Handig is dat ik de meeste ingrediënten van dit receptje standaard in huis heb waardoor ik het in no time op tafel kan toveren. Aan gezien het steeds weer een voltreffer is maak ik tegenwoordig standaard een dubbele portie, zo hebben we de dag erna er nog geniet van!

Pastasalade met tonijn

Nodig?

  • 350 gr sprirelli
  • 1 blikje tonijn, in eigen nat
  • 1/2 komkommer
  • 1 tomaat
  • 1/2 paprika
  • 2 eitjes
  • 1 blikje ananas
  • 1 blikje maïs
  • 1 blikje erwtjes
  • 4 el mayonaise
  • 4 el ketchup
  • bieslook

Hoe?

  • Kook de spirelli beetgaar
  • Laat uitlekken
  • Spoel af onder koud, stromend water
  • Snijd de paprika, komkoller, tomaat (eerst ontpitten) en ananas in kleine blokjes
  • Doe in een mengkom
  • Voeg de erwtjes, maïs en tonijn hier aan toe nadat je ze hebt laten uitlekken
  • Kook de eitjes, koel ze af onder koud, stromend water
  • Snijd ze met een eiersnijder in blokjes
  • Voeg bij de groentjes
  • Meng alles goed onder mekaar
  • Voeg de ketchup en de mayonaise toe
  • Roer goed
  • Serveer in een grote kom
  • Werk af met fijngehakte bieslook
  • Klaar!

Tableware: Point Virgule Slakom & Slabestek

Een gedachte over “Koude pastasalade met tonijn, dat mag er zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *