De Godevaart 2.0

Restaurant De Godevaart ligt in het hartje van Antwerpen en voor mij letterlijk ‘om den hoek’. Ik was er al heel dikwijls gepasseerd en nadat ik al een keertje van Dave de Belder zijn kookkunsten kon proeven tijdens zijn opnames voor de Garde van Gert was ik vastberaden er snel eens een tafeltje te reserveren. Het restaurant was een poosje dicht voor renovatiewerken en staat er nu helemaal weer met niet alleen tongstrelende gerechten maar ook een fris, modern interieur en een prachtige binnentuin. Kijk even mee!

De Godevaart AntwerpenDe Godevaart AntwerpenDe Godevaart AntwerpenDe Godevaart AntwerpenDe Godevaart AntwerpenDe Godevaart AntwerpenDe Godevaart Antwerpen

In de voormalige 19de-eeuwse viswinkel waar chef Dave De Belder sinds 2007 restaurant De Godevaart houdt werd het comfortniveau dus aanzienlijk verhoogd. Tegelijkertijd werd het unieke, architecturale karakter van het pand door onder meer een uitgekiende verlichting beter benadrukt. Zo sieren woorden als “homards” en “huitres” nog steeds de muren en wordt de geschiedenis van het gebouw mooi in ere gehouden.  “De Godevaart was altijd al een restaurant met een aparte sfeer en ziel maar ademt nu ook harmonie en eigentijds comfort uit omdat de verschillende vertrekken gerenoveerd werden en samen één geheel vormen,” aldus chef Dave. Ook het terras achteraan werd hertekend en biedt meer mogelijkheden dan voorheen.

Dave’s keuken veranderde in tegenstelling tot het interieur niet. Al schenkt hij vandaag de dag nog meer aandacht aan lichte bereidingen waarin seizoensgroenten een belangrijke rol spelen.

De Godevaart AntwerpenGerookte paprikadip

De Godevaart Antwerpen Pens met appelmoes

De Godevaart Antwerpen Kop met mosterd

De Godevaart Antwerpen Carpaccio van wilde zeebaars met pompelmoes, limoen en sinaasappel
Krokantje van zuurdesem en ijsje van koriander en munt

De Godevaart Antwerpen Krokant gebakken varkensnek met aioli, mimosa van ei en mosterd

De Godevaart Antwerpen Kalfsonglet met verschillende bereidingen van zomerbloemkool, hazelnoot, ganzelever en jus van gekarameliseerde sjalotten

De Godevaart AntwerpenSalade van rood fruit, kalamansi, yoghurt, witte chocolade en yuzu

De Godevaart is tot september enkel open voor diner. Gesloten op zondag en maandag.

De Godevaart
Sint-Katelijnevest 23
www.degodevaart.be 

Reserveer een tafeltje bij De Godevaart via Resengo!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*