GIST

Nieuwe adresjes ontdekken in de buurt is altijd fijn en als je er dan ook nog eens te voet naar toe kunt is het helemaal top! Op een mooie vrijdagavond wandelden we dus naar GIST, gelegen in een rustig straatje tussen de Grote Markt en Het Steen in hartje Antwerpen.

GIST, is het restaurant van chef Dario Puglia en zijn vrouw Mieke. In het verleden baatten zij al restaurant Gigi Il Bullo uit maar omdat dat een té Italiaanse bijklank had en ze meer de gastronomische tour op wilden begonnen ze in 2014 met GIST.

Restaurant Gist antwerpen Restaurant Gist antwerpen

Bij het binnenkomen worden we heel vriendelijk onthaald en krijgen we een tafeltje vlak aan de open keuken. I like! Op de kaart zien we heel wat lekkere dingen en verrassende smaakcombinaties gaan en besluiten we voor de driegangen degustatiemenu te gaan en de chef carte blanche te geven. Beginnen doen  we met de huisaperitief op basis van rode vermouth en krokante chips gebakken in ganzenvet.

Restaurant Gist antwerpen Restaurant Gist antwerpen

Als hapjes kregen we een krokantje van polenta met gepekelde wortel en een kippensoepje geserveerd.

IMG_1447 IMG_1451

Bij de gerechten worden drie soorten huisgemaakt brood van oude graansoorten uit de steenoven geserveerd met daarbij paté van konijnenlever. Hemels!

IMG_1452 IMG_1454

Als voorgerecht kregen we tartaar van paard met kappertjes, verse augurkjes, zure room en zeesla.

IMG_1459

Het hoofdgerecht was een witte tonijn uit Baskenland met broccoli, crème van look, groene olijf en postelein.

IMG_1462

Een verrassend maar lekker tussengerechtje: granité van kervel met citroencrème.

IMG_1463

Afsluiten deden we met een dessert op basis van yoghurt met vijgen in cider, wilde marjolein, gekarameliseerde pinda.

IMG_1466

Conclusie?

Wat een heerlijke avond! We waren meer dan tevreden met wat we in ons bord kregen & ook de prijs-kwaliteit was dik oké (driegangenmenu voor €35 met twee glazen aangepaste wijn €15). Dikke pluim voor de chef en zijn topteam!

Reserveer een tafeltje bij GIST of doe een Resengo cadeaubon die je oa. kan spenderen bij GIST cadeau via Resengo.

One Comment

  1. Paul Timmer

    Dat is me wat moois, doe ik veel moeite om wat welvaartsgewicht te verliezen kom jij met deze enthousiaste ervaring aan zetten. Mijn rantsoen bestaat uit veel water en weinig brood.

    Wanneer mijn heelmeester het toelaat zal ik eens afkomen om bij Gist aan te schuiven en te genieten van deze kookkunstenaar. Koken vertoont voor mij grote gelijkenis met kunst. Het gaat niet alleen om smaak maar ook om de vormgeving waarbij ik grote lege borden met een miniscule portie voedsel minder waardeer. Gelukkig is die trend inmiddels voorbij.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*