Superschattige cakepops met chocolade

Hebben jullie al eens cakepops gegeten? Zo van die superschattige versierde cakebolletjes op een stokje? Ik vind ze super tof! Cakepops zijn ideaal om samen met kindjes klaar te maken. Laat ze helpen bij het maken van het cakebeslag en het versieren van de bolletjes. Succes gegarandeerd!

Cakepops

Nodig?

  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram witte suiker
  • 125 gesmolten boter
  • 2 eieren
  • 200 gr melkchocolade
  • Discobolletjes of andere eetbare versiering
  • Cakepopvorm + stokjes

Hoe?

  • Klop de eieren met de suiker luchtig met de mixer.
  • Voeg vervolgens de gesmolten boter en daarna het zelfrijzend bakmeel toe.
  • Mix tot een glad cakebeslag.
  • Vul het onderste deel van de cakepopvorm (het deel zonder gaatjes) met het beslag. Plaats het deel met de gaatjes er bovenop.
  • Bak de cakebolletjes gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
  • Laat de bolletjes afkoelen.
  • Smelt de chocolade au bain-marie of in de microgolfoven.
  • Steek de cakebolletjes op een stokje en doop ze in de chocolade.
  • Versier de cakepops met discobolletjes , suikerhartjes of andere eetbare versiering naar keuze
  • Klaar!

Tip: Je kan eender welk cakebeslag gebruiken om cakepops van te maken. Zo kan je bijvoorbeeld ook kiezen voor chocoladecake of deze overheerlijke cake van witte chocolade, frambozen en kokos!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *