Spring naar de inhoud

Groenten in een dessert? Da’s kei lekker! Chocolade en rode biet mogen dan wel een vreemde combinatie lijken, ze passen echt heel goed samen. Ik zou zeggen: probeer het zelf eens uit! 😉

Nodig?

  • 200 gr gezouten boter
  • 200 gr melkchocolade
  • 2 eieren
  • 175 gr zeer fijne Tiense suiker
  • 150 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 200 gr gekookte rode biet
  • 100 gr witte chocolade
  • 1 el melk

Hoe?

  • Smelt de boter met de chocolade
  • Klop de eieren met de suiker schuimig
  • Voeg aan de eieren het mengsel van boter en chocolade, de bloem en het bakpoeder toe.
  • Rasp de rode biet fijn, doe deze in een vergiet en duw het sap er uit (vang het sap wel op).
  • Meng de rode biet onder het chocolademengsel
  • Neem een met bakpapier beklede ovenschaal en stort het mengsel hierin uit
  • Bak de brownie vervolgens gedurende 40 à 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Haal de brownie uit de oven en laat afkoelen
  • Smelt de witte chocolade en vermeng deze met een lepel warme melk en het sap van de rode biet
  • Smeer de chocolade uit over de brownie en laat opstijven alvorens te serveren
  • Klaar!