Spring naar de inhoud

Dit crunchy monsterglaasje met sinaasappelpudding en chocolade-pindacrumble is het perfecte Halloweendessertje! Zijn ze niet schattig? Happy Halloween!

Nodig? (voor 4 glaasjes)

Voor de sinaasappelpudding:

  • 100 ml vers geperst sinaasappelsap
  • 25 gr vanille puddingpoeder
  • 350 ml melk
  • 3 el witte suiker
  • 1 kaneelstokje

Voor de pindacrumble: 

  • 75 gr gezouten pindanootjes
  • 50 gr boter op kamertemperatuur
  • 50 gr bloem
  • 50 gr lichtbruine suiker
  • 2 el cacaopoeder

Hoe?

Maak de sinaasappelpudding:

  • Meng het sinaasappelsap met het puddingpoeder
  • Breng de melk met het kaneelstokje in een steelpannetje op het vuur aan de kook
  • Draai het vuur lager en verwijder het kaneelstokje
  • Roer nu het sinaasappelsap onder de warme melk tot een dikke pudding
  • Neem vier glaasjes en giet in elk +- 4 cm pudding
  • Doe de rest van de pudding in een kom en zet aan de kant
  • Laat afkoelen

Maak de pinda-chocoladecrumble:

  • Doe de pindanoten, de boter, de bloem, de suiker en het cacaopoeder samen in een blender en mix fijn tot crumble
  • Neem een met bakpapier beklede ovensplaat en verdeel de crumble hier gelijkmatig over
  • Plaats de crumble in een voorverwarmde oven van 180 graden en laat 15 minuten bakken
  • Neem de afgekoelde glaasjes met pudding en schep hierover een laagje crumble
  • Verdeel de resterende pudding over de potjes
  • Neem 8 grote, witte marshmallows en teken er met gesmolten chocolade (of een chocolade decoratiestift) grote oogjes op
  • Plaats de oogjes bovenop de glaasjes
  • Klaar!