Crème van aardpeer met panchetta en een gepocheerd eitje

De aardpeer, Jeruzalemartisjok, knolzonnebloem of topinamboer, hè hè, is een heerlijke groente met een nootachtige smaak. Het is een op en top herfstgroente met ontzettend veel mogelijkheden. Zo combineren aardperen perfect met zeevruchten zoals coquilles en garnalen maar ook met wild, bospaddenstoelen en spek.

Ik maakte een heerlijk herfstig bordje klaar met crème van aardpeer, pancetta, bospaddenstoelen en een gepocheerd eitje. Comfortfood van de bovenste plank, ideaal voor op koude dagen!

Creme van aardpeer met pancetta en een gepocheerd eitje

Nodig? (voor 2 personen)

  • 750 gr aardpeer
  • 2 scheutjes melk
  • 1/2 blokje kippenbouillon
  • 1 klontje boter
  • 250 gr bospaddenstoelen
  • 8 sneetjes pancetta
  • 2 eitjes
  • 1 kl fijngehakte peterselie
  • peper – zout
  • olijfolie

Hoe?

  • Schil de aardperen en snijd ze in blokjes
  • Kook de blokjes gaar in water met daarin een scheutje melk en een half blokje kippenbouillon
  • Giet de aardpeerblokjes af en doe ze in de blender
  • Voeg een scheutje melk (of room) en een klontje boter toe
  • Mix glad en breng op smaak met peper en zout
  • Bak de sneetjes pancetta krokant in de pan of in de oven
  • Pocheer de eitjes (zet een pot op het vuur en breng het water tot net onder het kookpunt, voeg een scheut keukenazijn toe en maak met een garde een draaikolkje in het water, giet vervolgens het eitje in het water en laat stollen)
  • Bak de bospaddenstoelen op hoog vuur in een scheutje olijfolie
  • Schep de crème van aardpeer, de pancetta en de boschampignons op een bordje, schik een gepocheerd eitje er bovenop en werk af fijngehakte peterselie
  • Klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *