Spruitjessoep met crumble van spek
Spruitjessoep met crumble van spek
Lunch
Voorgerecht
Zo'n zalige winterse soep op een koude dag, daar kan ik echt van genieten. Regelmatig maak ik dan ook deze lekkere spruitjessoep met crumble van spek klaar. En geloof mij, hiermee kan je zelfs spruitjes-haters overtuigen. Door de mascarpone krijgt de soep een fluweelzachte smaak. Het spek zorgt dan weer voor een zoute toets. Lekker!
Wat heb je nodig?
- 1 ui
- 500 gr spruitjes
- 1,5 l kippenbouillon
- 1 takje tijm
- 100 gr mascarpone
- 4 sneetjes gezouten spek
- peper – zout
- boter
Hoe maak je het?
- Maak de spruitjes schoon: verwijder de buitenste blaadjes als ze wat vuil zijn en snijd het harde uiteinde eraf
- Snijd de spruitjes vervolgens in vier
- Snijd de ui in grove stukken en stoof deze aan in een klontje boter
- Voeg de spruitjes toe
- Laat gedurende een 5-tal minuutjes zachtjes stoven
- Voeg nu de kippenbouillon en het takje tijm toe
- Breng het geheel aan de kook en laat de soep 20 minuten pruttelen op een zacht vuurtje
- Voeg de mascarpone bij de soep
- Mix de soep nu glad
- Bak de sneetjes spek krokant in de oven of in de microgolfoven*
- Hak het spek fijn
- Schenk de spruitensoep in kommetjes en strooi er wat crumble van spek over
- Klaar!
* Tip om snelsnel (en niet al te vettig) spek krokant te bakken: Leg de stukjes spek tussen twee velletjes keukenpapier en plaats ze gedurende 1 à 2 minuten (afhankelijk van hoe krokant je je spek wilt) in de microgolfoven.
Dit recept voor spruitjessoep met crumble van spek uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!
Categorieën:
Soep
Tags:
Crumble van spek
Spruiten
Spruitensoep
spruitjes
Spruitjessoep