Tagliatelle met zalm en prei

Snelle maar smaakvolle gerechtjes, daar hou ik van! Deze tagliatelle met prei en zalm is er zo eentje. Supersimpel maar zo lekker! De lompviseitjes die ik ter afwerking aan het gerechtje toevoeg zorgen voor een feestelijke toets en een lekkere zilte smaak die goed past bij de zalm en de prei.

Tagliatelle met zalm en prei

Nodig? (voor 2 personen)

  • 250 gr tagliatelle
  • 1 prei
  • 1 klontje boter
  • 100 gr gerookte zalm
  • 200 ml room
  • 100 ml witte wijn (optioneel)
  • 1 kl visfumetpoeder of 1/2 blokje visbouillon
  • 3 takjes verse dille
  • 1 potje lompviseitjes
  • peper – zout

Hoe?

  • Kook de pasta al dente in gezouten water
  • Snipper de prei fijn en stoof deze aan in een klontje boter
  • Snijd de gerookte zalm in reepjes
  • Voeg de room, de witte wijn en de gerookte zalm bij de prei
  • Kruid met peper, zout en visfumetpoeder
  • Laat enkele minuten inkoken
  • Hak twee takjes dille fijn en meng deze onder de roomsaus
  • Giet de pasta af en voeg deze bij de saus
  • Meng goed
  • Schep de tagliatelle in een bordje
  • Serveer met enkele lompviseitjes en een takje verse dille
  • Klaar!

One Comment

  1. Zo goed dat je de vergeten groenten onder de aandacht brengt! Hahaha, nee dit wil ik echt eens maken (maar dan zonder zalm). πŸ˜‰

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*