Toque tok, let’s tok about it!

Een kippetje, dat lust ik wel! En graag! Bovenaan op mijn restaurantlijstje stond dan ook al een tijdje Toque Tok, het kippenrestaurant van Roger van Damme & team in Schelle. And finally, I made it!

Op de kaart van Toque Tok staan, zoals je wel kan raden, smaakvolle kipbereidingen gemaakt van kwaliteitsvolle, Belgische kippen. Bij het bekijken van de kaart loopt het water me al in de mond. Als voorgerecht deel ik met mijn gezelschap een bordje kipkroketjes met luchtige béarnaise en een tapasbord ‘Toque Tok’ bestaande uit een sandwich met kip curry, krokante kipvellen, een gevuld eitje, een eitje in de schaal, een kroketje van kip, een loempiaatje met kip en een Oosters kipsatéetje. Een heerlijk begin!

Toque Tok Toque Tok

Over naar het hoofdgerecht. Na heel wat getwijfel (want ja, alles ziet er zo lekker uit..)  kies ik voor de vol-au-vent, een klassieker die hier perfect klaargemaakt en gepresenteerd wordt. Mijn tafelgenoten kiezen voor de lasagne van kip, gemaakt volgens klassiek recept maar met een twist; tomatensaus van gele tomaten, kippengehakt, bechamelsaus met curry en dunne plakjes kip, en de Toque Tok kip, een half sappig kippetje geroosterd aan’t spit.

Bij de hoofdgerechten is er een uitgebreide keuze aan bijgerechtjes. Warme appelmoes, handgesneden frietjes, gegaarde prei en groentepuree zijn maar enkele voorbeelden. Daarnaast verschijnt er bij het eten ook een uitgebreid assortiment aan sausjes op tafel. Huisgemaakte mayonaise, barbecuesaus, Thaise curry en Toque Toksaus, allemaal even lekker!

Toque TokToque Tok Toque Tok Toque Tok

Naar huis gaan zonder een dessert van Roger van Damme geproefd te hebben is uiteraard geen optie. We zien op de kaart onder andere gevulde eitjes met chocomousse, Brusselse wafels op een stokje en een spiegeleitje ‘Toque Tok’. We kiezen voor het spiegeleitje wat eigenlijk een luchtige panacotta met een zoete dooier van exotische coulis is. Hmmm…

Toque Tok

Conclusie?

Het was een topavond! Op het eten was absoluut niets aan te merken, de bediening verliep vlot en we werden door het personeel zeer warm onthaald. Een extra pluspunt: de kaart van Toque Tok wordt regelmatig vernieuwd en uitgebreid. Ik plan alvast een nieuw bezoekje in om de Balinese kippensaté met satésaus, nasigoreng en zelfgemaakte kroepoek die onlangs aan de kaart werd toegevoegd te gaan proeven!

Toque Tok is elke avond, behalve woensdag, geopend. Meer info vind je op www.toquetok.com. Een tafeltje reserveren bij Toque Tok kan via Resengo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *