Spring naar de inhoud

Wat heb je nodig?

Voor de pudding:

  • 250 ml Campina halfvolle melk
  • 250 ml Campina volle room
  • 100 gr suiker
  • 1 vanillestokje
  • 4 eigelen
  • 50 gr maïszetmeel

Overige ingrediënten:

  • 4 appels
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 klontje boter

Hoe maak je het?

  • Laat de bladerdeegvierkantjes ontdooien
  • Hou 50 ml melk opzij
  • Doe de overige melk samen met de room, de suiker en het merg van de vanillestok in een steelpannetje
  • Breng zachtjes tot aan het kookpunt
  • Meng ondertussen de eigelen met de opzij gehouden melk en het maïszetmeel
  • Haal de warme melk van het vuur
  • Voeg enkele lepels van de warme melk bij het dooiermengsel
  • Giet daarna het dooiermengsel volledig bij de warme melk
  • Meng goed onder mekaar en zet de steelpan vervolgens terug op het vuur
  • Roer het geheel tot een dikke pudding
  • Laat een beetje afkoelen
  • Schil de appel en snijd ze in blokjes
  • Stoof ze aan in een klontje boter tot ze zacht zijn samen met de rozijnen
  • Laat ook een beetje afkoelen
  • Meng de stukjes appel en de rozijnen onder de pudding
  • Leg op elk plakje bladerdeeg een flinke lepel van de pudding
  • Maak de randen van het bladerdeeg nat met wat water (dit kan je gewoon met je vinger doen)
  • Vouw elk velletje bladerdeeg tot een driehoek
  • Maak met een vork inkepingen in de twee kortste zijden van de appelflap
  • Bestrijk de bovenzijde van de appelflap met water (of losgeklopt eigeel)
  • Bestrooi ze vervolgens met de vanillesuiker
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Bak hierin de appelflapjes gedurende 20 minuten
  • Laat ze nog een klein beetje afkoelen alvorens ze te serveren
  • Klaar!

Tip: Een snellere/gemakkelijkere versie maken? Dan kan je kant-en-klare vanillepudding gebruiken!

Dit recept voor appel-puddingflappen uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.

Categorieën:

Fruit
Gebak
Zuivel

Tags:

Appelflap maken
Appelflap met bladerdeeg
Appelflap recept
Appelflappen
Appelflappen maken
Appelflappen recept
Puddingflappen

Bekijk ook...

Gebakken havermout – appeltaart style

Koude ochtenden vragen om warme ontbijtjes! Deze gebakken havermout – appeltaart style is daar perfect voor. De crumble van pecannoten bovenop de havermout zorgt ervoor dat je echt het gevoel…

Gezonde appelbeignets

Appelbeignets zijn suuuper lekker maar de voornaamste reden waarom ik ze thuis niet vaak klaarmaakte was omdat ik telkens er tegenop zag om te frituren. Dat is, vind ik toch,…

Normandische appeltaart

Onlangs kreeg ik een grote zak grote, blozende appels cadeau en daar was ik uiteraard héél blij mee. Ik maakte al eens appelbeignets, appelbrood en apfelstrudel klaar maar deze keer…

Salade met geitenkaas, peperkoek en appeltjes

Het zomert buiten en dus zetten we allemaal weer wat vaker een lekker slaatje op tafel. Zo ook hier ten huize Koken Op Hakken! Vandaag deel ik dan ook een…