Gele paprika-tomatensoep met basilicumolie

Er gaat geen dag voorbij of ik eet wel een kommetje lekkere, warme soep. Het is dé perfecte manier om elke dag verschillende groentjes te eten. Je kan met soep immers eindeloos variëren en het is gezond! Soep kopen in de winkel is echter geen goed idee want deze bevatten vaak veel meer zout en suiker, minder vitamines en mineralen en een hoop bewaringsmiddelen. Zelf aan de slag gaan is dus de boodschap. Ik maak vaak in het weekend een grote ketel soep en vries dan verschillende porties in voor tijdens de week.

Onlangs serveerde ik deze gele paprika-tomatensoep aan familie tijdens een etentje. Om ze een beetje een feestelijke toets te geven pimpte ik de soep met wat basilicumolie, geroosterde pistachenootjes en sneetje gedroogde serranoham. Een heerlijke combinatie!

Gele paprika-tomatensoep

Nodig?

  • 2 kleine uien
  • 1 teentje look
  • 1 scheutje olijfolie
  • 2 gele paprika’s
  • 700 gr hele gele gepelde Datterini tomaten van Elvea
  • 1,5 l kippenbouillon
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • 12 tl gedroogde basilicum
  • 2 el smeerkaas
  • peper – zout
  • 5 takjes verse basilicum
  • 100 ml olijfolie
  • 4 sneetjes serranoham
  • 1 el pistachenootjes

Hoe?

  • Snijd de uien grof en pers het teentje look
  • Fruit de uien en de look aan in een scheutje olijfolie
  • Snijd de paprika’s in stukken en voeg ze bij de ui
  • Laat het geheel enkele minuutjes stoven
  • Voeg vervolgens de Datterini tomaten toe
  • Bevochtig het geheel met de kippenbouillon
  • Voeg de gedroogde oregano en de gedroogde basilicum toe
  • Breng  de soep aan de kook en laat ze 10 minuten zachtjes pruttelen
  • Haal de soep van het vuur en voeg de smeerkaas toe
  • Mix de soep glad en kruid ze eventueel bij met peper en zout
  • Als je niet van pitjes houdt kan je de soep nog zeven
  • Mix voor de basilicumolie de olijfolie met de blaadjes basilicum
  • Bak de sneetjes serranoham krokant in de (microgolf)oven
  • Rooster de pistachenootjes en hak ze fijn
  • Schenk de soep uit in kommetjes, sprenkel er de basilicumolie over
  • Werk af met de serranoham en de geroosterde pisachenootjes
  • Klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *