Vanille rijstpap

Een klassiek receptje uit grootmoeders keuken: heerlijke rijstpap! In dit recept gebruik ik geen saffraan maar wel verse vanille voor een zachte en romige smaak. Deze vanillerijstpap is super lekker met een laagje lichtbruine suiker en vers fruit zoals aardbeitjes.

Vanille rijstpap

Nodig? (voor 6 potjes)

  • 1 klein klontje boter
  • 125 gr dessertrijst
  • 1 l volle melk
  • 1 vanillestok
  • 50 gr kristalsuiker
  • 200 ml slagroom
  • Bruine suiker
  • Aardbeien

Hoe?

  • Smelt een klein klontje boter in een kookpot
  • Voeg de dessertrijst toe en roer goed om
  • Voeg de melk, het merg van de vanillestok en de vanillestok zelf toe
  • Breng aan de kook
  • Zet het vuur zachter en laat zachtjes pruttelen tot de rijst gaar is
  • Roer regelmatig
  • Haal de rijst van het vuur, verwijder de vanillestok en voeg de suiker toe
  • Laat de rijst afkoelen
  • Klop de room stijf
  • Roer eens de rijst afgekoeld is er de opgeklopte room voorzichtig onder
  • Serveer de rijstpap met bruine suiker en verse aardbeien
  • Klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *