Spring naar de inhoud

Een klassiek receptje uit grootmoeders keuken: heerlijke vanille rijstpap! In dit recept gebruik ik geen saffraan maar wel verse vanille voor een zachte smaak. Daarnaast deel ik ook een truc om er voor te zorgen dat de rijstpap lekker smeuïg is en blijft: ik roer er op het einde nog een flinke toef opgeklopte room onder. Moeten jullie zeker eens proberen!

Vanille rijstpap

Nodig? (voor 6 potjes)

  • 1 klein klontje boter
  • 125 gr dessertrijst
  • 1 l Campina volle melk
  • 1 vanillestok
  • 50 gr kristalsuiker
  • 200 ml Campina slagroom
  • Lichtbruine suiker

Hoe?

  • Smelt een klein klontje boter in een kookpot met een dikke bodem op het vuur
  • Voeg de dessertrijst toe en roer goed om
  • Voeg de melk, het merg van de vanillestok en de vanillestok zelf toe
  • Breng het geheel aan de kook
  • Zet het vuur zachter en laat zachtjes pruttelen gedurende 40 minuten
  • Roer regelmatig tot de rijst gaar is en de melk ingekookt
  • Haal de rijstpap van het vuur, verwijder de vanillestok en voeg de suiker toe
  • Laat de rijstpap afkoelen
  • Klop de slagroom stijf
  • Roer eens de rijst afgekoeld is er de opgeklopte slagroom voorzichtig onder
  • Serveer de rijstpap met een laagje lichtbruine suiker
  • Klaar!

Dit recept uitgeprobeerd? Laat het mij weten via Instagram!
@stephanie_bex!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Campina.