Spring naar de inhoud

In het weekend maak ik al graag eens tijd om te bakken. Met Pasen in het vooruitzicht kreeg ik van Dr. Oetker een pakketje opgestuurd met leuke bakproducten om aan de slag te gaan. Naar inspiratie moest ik niet lang zoeken, deze carrotcake of wortelcake met walnoten en rozijnen vind ik perfect om op de paastafel te zetten. Pasen, konijnen en wortelen… jeweetwel 🙂
Groentjes verwerken in een dessert deed ik al eens eerder, zo maakte ik ook al een keertje chocoladebrownies met rode biet. Echt héél lekker.
Terug naar de wortelcake! Ik voegde er nog walnoten en rozijnen aan toe, past perfect bij de zoete smaak van de worteltjes in de cake! Ik ben er alvast dol op, jullie hopelijk ook!

Nodig?

Voor de wortelcake:

  • 125 gr boter, op kamertemperatuur
  • 125 gr suiker
  • 3 eitjes
  • 175 gr bloem
  • 5 gr Dr. Oetker bakpoeder
  • 200 gr fijngeraspte wortelen
  • 1 el rozijnen
  • 1 el fijngehakte walnoten
  • 1 snuifje kaneel
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 el vers sinsaasappelsap
  • Dr. Oetker bakspray

Voor de topping:

  • 150 gr roomkaas
  • 75 gr bloemsuiker

Hoe?

  • Doe de boter samen met de eitjes en de suiker in een kom (of in de keukenrobot) en meng/mix onder elkaar tot een homogene massa
  • Mix vervolgens de bloem en het bakpoeder er onder
  • Voeg dan de fijngeraspte worteltjes, rozijnen, walnoten, kaneel, vanille-extract en sinaasappelsap aan toe
  • Meng tot een egaal deeg
  • Neem een bakvorm (ik gebruikte een lage, vierkante vorm) en vet deze in met de bakspray, laat 3 minuten drogen
  • Giet het deeg in de  en plaats deze gedurende 30 à 35 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Maak de topping ondertussen: meng de roomkaas met de bloemsuiker
  • Haal de cake uit de oven en laat deze afkoelen
  • Besmeer de cake met de topping en versier eventueel extra met paasdecoratie
  • Klaar!

Wortelcake met walnoten en rozijnen