Stracciatella-ijs zonder ijsmachine

Goed weer, dat vraagt om een ijsje! En weet je wat? Nog leuker dan een ijsje gaan halen is zelf je ijs maken! Ik maakte een heerlijke romige versie van mijn favoriete ijssmaak, stracciatella, die echt iedereen thuis kan maken want je hebt er geen ijsmachine voor nodig. Waar wachten jullie nog op?! 😉

Ik gebruikte in dit recept de chocolade callets van Jacques Chocolade omdat ze makkelijker fijn te snijden zijn dan een grote reep chocolade en ze verpakt worden per 100 gram, net genoeg voor deze bereiding dus!

Stracciatella ijs

Nodig?

Hoe?

  • Doe de gecondenseerde melk in een grote kom
  • Roer er het merg van de vanillestok en het snuifje zout onder
  • Klop de room op
  • Hak de chocoladedruppels in fijne stukjes
  • Spatel in drie delen de room onder de gecondenseerde melk
  • Doe als laatste de chocoladestukjes erbij
  • Schep het mengsel in een grote, platte schaal en druk het aan met een laagje plasticfolie
  • Plaats de schaal een nachtje in de diepvries en geniet de volgende dag van een heerlijk, romig bolletje stracciatella-ijs
  • Klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *