Barbecueën met Jeroen de Pauw en Santa Maria

Het barbecueseizoen is weer van start gegaan en dus wordt er weer regelmatig met vrienden afgesproken voor een gezellige avond rond de barbecue. Toen ik werd uitgenodigd om een barbecueworkshop te volgen met Jeroen de Pauw en Santa Maria was ik dan ook meteen enthousiast want ik kon wel wat extra barbecue-inspiratie gebruiken. Kruidenproducent Santa Maria heeft een heel gamma sauzen, oliën, rubs, glaces en marinades om grillgerechten op smaak te brengen. Jeroen ging met deze producten aan de slag en creëerde er zes gerechtjes mee die we samen klaarmaakten en opaten.

Halloumi-en-onglet

Gegrilde slaharten met halloumi

Nodig?

  • 8 slaharten (of sucrinesla)
  • 1 zakje Santa Maria BBQ Rub Herbs
  • 1 pakje halloumi
  • olijfolie

Hoe?

  • Snijd de slaharten in de lengte doormidden. Bestrooi ze met de Santa Maria BBQ Rub Herbs en besprenkel ze met olijfolie
  • Snijd de halloumi in plakjes
  • Grill de slaharten en de halloumi op de barbecue

Onglet met zoetzure groentjes

Nodig?

  • 1 stuk onglet
  • 2 el sojasaus
  • 2 wortels
  • 200 gr sugar snaps
  • 100 gr sojascheuten
  • 100 gr mini groene asperges
  • ½ komkommer
  • Santa Maria Coriander & Chili

Voor de marinade:

  • 1 stengel citroengras, fijngesneden
  • 1 chilipeper, fijngesneden
  • 2 citroenen, het sap
  • 2 cm gember, in fijne plakjes
  • enkele blaadjes munt, fijngesneden
  • enkele blaadjes koriander, fijngesneden
  • 4 el gembersiroop

Hoe?

  • Snijd de groentjes fijn en meng ze onder mekaar
  • Meng alle ingrediënten voor de marinade onder mekaar en laat een vijftal minuutjes infuseren
  • Kruid de onglet met de Santa Maria Coriander & Chili en grill hem op de barbecue
  • Doe de groentjes in een grote schaal en zeef er de marinade boven
  • Meng goed
  • Snijd de onglet in plakjes en druppel er de sojasaus over
  • Serveer samen met de salade

Krab-en-zoete-aardappel

Gegrilde kingkrab 

Nodig?

  • 8 kingkrabpoten
  • 1 zakje Santa Maria Rub Beer Can Chicken
  • 1 limoen
  • olijfolie

Hoe?

  • Snijd de krabbenpoten in de lengte doormidden. Bestrooi ze met de Beer Can Chicken Rub en olijfolie
  • Grill ze op de barbecue en pers het limoensap er over

Geroosterde zoete aardappel

Nodig?

  • 4 zoete aardappelen
  • 1 pakje Santa Maria BBQ Marinade Smokey Honey
  • 1 potje geitenkaas
  • enkele blaadjes platte peterselie

Hoe?

  • Prik de zoete aardappelen in met een vork of mes
  • Doe ze in een grote schaal en meng er de helft van de marinade onder
  • Grill de aardappelen in de schil op de barbecue
  • Haal de aardappelen van de barbecue, snijd ze doormidden, bestrijk ze met een laagje van de marinade, lepel er wat geitenkaas over en werk af met fijngehakte peterselie

Lamsbout-met-witte-kool

Lamsbout met witte koolsla

Nodig?

  • 1 lamsbout
  • 1 pakje Santa Maria Classic American Rub
  • ½ witte kool
  • 1 flinke scheut witte wijnazijn
  • 1 el suiker
  • 1 snuifje gemalen komijn
  • 1 el Santa Maria BBQ Grilloil Garlic
  • 4 el Griekse yoghurt
  • peper
  • zout

Hoe?

  • Smeer de lamsbout in met de rub en besprenkel het vlees met olijfolie
  • Laat rustig garen op de barbecue
  • Snijd de witte kool in dunne reepjes en doe ze in een grote kom
  • Meng er de witte wijnazijn, suiker, komijn, grilloil, Griekse yoghurt, peper en zout onder
  • Snijd plakjes vlees van de lamsbout en serveer ze samen met de salade van witte kool

Mango-met-zure-room

Gegrilde mango met zure room

Nodig?

  • 2 mango’s
  • 1 zakje Santa Maria Sweet Chili Marinade
  • 1 el rietsuiker
  • 1 potje zure room
  • 1 vanillestok, het merg
  • 1 citroen, de zeste

Hoe?

  • Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees los van de pit
  • Meng in een schaal de mango’s met de sweet chili marinade
  • Grill de stukken op de barbecue
  • Meng de zure room met het merg van de vanillestok, de suiker en de zeste van citroen
  • Smeer een laagje van de zure room uit op een bordje
  • Leg er een stukje gegrilde mango bovenop alvorens te serveren

Bedankt aan njam!, Santa Maria & Jeroen De Pauw voor deze fantastische workshop!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*