Naanbrood met tapenade van zongedroogde tomaten

Aperitieven met vrienden op warme zomeravonden, daar hou ik van! Vaak probeer ik ook voor een lekker hapje te zorgen en zo maakte ik onlangs deze naanbroodjes met tapenade van zongedroogde tomaten. Naanbrood is een eenvoudige broodsoort die vaak gegeten wordt in de Indische keuken. Je kan er verschillende verse en droge kruiden aan toe voegen als smaakmakers. Denk maar aan tijm, look, basilicum, koriander, curry, … . Ik koos deze keer voor karwijzaadjes die de broodjes een lekkere, anijsachtige smaak geven. Superlekker!

Naanbrood met tapenade van zongedroogde tomaten

Nodig?

Voor de naanbroodjes: 

  • 15 gr verse gist
  • 25 ml lauwwarm water
  • 500 gr bloem + extra
  • 10 gr zout
  • 1 el honing (of agavesiroop of ahornsiroop)
  • 175 gr Griekse yoghurt
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl venkelzaad

Voor de tapenade van zongedroogde tomaten:

  • 250 gr zongedroogde tomaten
  • 4 el olie van de zongedroogde tomaten
  • 4 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 el geroosterde pijnboompitten
  • 15 basilicumblaadjes
  • 1 snuifje peper
  • 1 snuifje zout

Hoe?

Maak de naanbroodjes: 

  • Rooster het venkelzaad in een pan zonder vetstof tot de aroma’s vrijkomen
  • Meng de gist en het lauwwarme water
  • Doe alle ingrediënten in een grote kom (of in de keukenrobot)
  • Meng tot een homogeen deeg en kneed vervolgens minstens 10 minuten (kan ook in de keukenrobot met de deeghaak)
  • Neem een grote kom, doe een beetje olijfolie op een keukenpapiertje en vet hier de kom lichtjes mee in
  • Leg vervolgens het deegbolletje in de kom, dek af met een droge keukenhanddoek en laat het deeg een half uur rusten op een warme plaats
  • Bestuif je werkblad met een laagje bloem
  • Haal het deeg nu uit de kom en verdeel het in kleine bolletjes
  • Duw de bolletjes plat met je handen of met een deegrol
  • Verhit op het vuur een pan zonder vetstof erin
  • Leg enkele plakjes van het deeg in de pan en laat ze bakken tot ze gaar zijn en lichtjes bruin gekleurd aan de buitenkant
  • Laat afkoelen

Maak de tapenade van zongedroogde tomaten:

  • Doe alle ingrediënten voor de tapenade in de blender en mix
  • Als je tapenade te vast is van structuur kan je extra olie toevoegen, als de tapenade te lopend is van structuur kan je extra pijnboompitten toevoegen
  • Seveer de naanbroodjes samen met de zongedroogde tomatentapenade
  • Klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *