Geitenkaasballetjes

Ik ben heeelemaal gek op geitenkaas. Geitenkaas op mijn broodje, in mijn salade of zelfs in mijn soep, I love it! Het zachte kaasje kan je natuurlijk ook perfect gebruiken om een hapje mee te bereiden. Ik maakte balletjes van de geitenkaas en rolde ze door een aantal lekkere toppings zoals gedroogde granaatappelpitjes en pistachenootjes. Niet alleen zorgen de toppings voor extra smaak, de balletjes krijgen er ook frisse kleurtjes door. Leuk toch?

Geitenkaasballetjes

Nodig? (voor 20 balletjes)

  • 125 gr verse geitenkaas
  • 1 el honing/agavesiroop/ahornsiroop
  • 1 tl rode wijnazijn
  • peper
  • zout
  • pistachenootjes, cranberries, sesamzaadjes, hazelnoten, gedroogde granaatappelpitjes

Hoe?

  • Haal de geitenkaas uit de koelkast en laat deze gedurende 10 minuutjes op kamertemperatuur komen
  • Meng er vervolgens de honing en de rode wijnazijn onder
  • Kruid met peper en zout
  • Rol nu kleine balletjes van de geitenkaas
  • Snijd de pistachenootjes, cranberries, hazelnoten en gedroogde granaatappelpitjes één voor één fijn
  • Rol vervolgens telkens 3 à 4 balletjes door één van de ingrediënten
  • Plaats de balletjes minimum een kwartiertje terug in de koelkast zodat ze kunnen opstijven
  • Klaar!

One Comment

  1. Pingback: Crodino Rosso, de nieuwe alcoholvrije aperitief | Koken op hakken

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*