Crodino Rosso, de nieuwe alcoholvrije aperitief

In Italië is Crodino al jaren het meest gedronken non-alcoholisch aperitief. Maar ook in ons land wint het bittere drankje op basis van vruchten en kruiden aan populariteit. Hoog tijd dus om de nieuwste Crodino variant te ontdekken: Crodino Rosso met frisse toetsen van bloedappelsien!

Alcoholvrije trend

Met de uitbreiding van zijn gamma beantwoordt Crodino perfect aan de groeiende vraag naar non-alcoholische aperitieven. Trendwatcher Herman Konings voorspelde het al en een studie van Ipsos voor Crodino bevestigt: de Belgen zien het non-alcoholische aperitief helemaal zitten zolang de ervaring maar gezellig en stijlvol blijft.

“Een gevolg van het ‘flexistentialisme’ dat opkomt. Mensen, vooral jongeren, kiezen niet meer radicaal voor of tegen iets. Ze kiezen voor wat hen op dat moment het fijnste gevoel geeft of het beste smaakt. Ze willen geen keuzestress, genre vegetariër of carnivoor, digitaal of analoog, werk of leven. Nee, ze maken er een ‘blend’ van: vooral groenten maar af en toe ook vlees, aanwezig op sociale media maar af en toe ook detoxen. En dat doen ze dus ook met aperitieven: nu eens met alcohol en een andere keer perfect ook zonder alcohol.”

Alcoholvrij aperitieven met Crodino Rosso

En dat is iets waar ik het helemaal mee eens ben! In mijn vorige blogpost: alcoholvrij aperitieven met Crodino vertelde ik al waarom ik regelmatig een non-alcoholische aperitief verkies. De Crodino Rosso vind ik dan ook het perfecte drankje voor deze zomer. Bij aperitieven hoort natuurlijk ook een hapje. Bij de frisse, bittere smaak van de Crodino Rosso serveer ik deze lichtzoete geitenkaasballetjes. De perfecte combo! Cheers!

Crodino Rosso

Over Crodino 

Crodino – sinds 1995 in de productportefeuille van Campari Group – werd in 1964 gelanceerd als ‘enige echte alcoholvrije aperitief’. Crodino is genoemd naar de Italiaanse ‘Terme di Crodo’, in het noorden van Piemonte. Het gezonde, zuivere mineraalwater uit dit kleine kuuroord vormt de basis van het drankje. De eeuwenoude bron ‘Fonte Lisiel’ werd in 1685 in Crodo ontdekt, vlakbij Lago Maggiore. Het recept voor Crodino en Crodino Rosso is een goed bewaard geheim.

2 Comments

  1. Wij dronken de appelsienversie in La Botte, heel lekker. Zelfs niet erg dat er geen alcohol in zat 🙂

  2. Wij dronken de appelsienversie bij La Botte in Genk. Zeer lekker, t was zelfs niet erg dat er geen alcohol inzat 🙂

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*