Ijspralines met witte chocolade

Hot town, summer in the city! Bij de tropische temperaturen van deze week kan ik, en jij waarschijnlijk ook, wel wat afkoeling gebruiken. Perfect daarvoor is natuurlijk ijs! Ik zorg altijd dat ik een grote doos van deze ijspralines in mijn diepvries heb zitten zodat ik er lekker van kan snoepen als het mij even te warm wordt. Deze pralines vallen ook altijd in de smaak bij kindjes, versier ze net zoals ik met discobolletjes voor gegarandeerd succes!

Ijspralines

Nodig?

  • 200 ml van je favoriete ijs (vanille, mokka, pistache, …)
  • 4 el maïzena
  • 200 gr witte chocolade
  • 2 el discobolletjes

Hoe?

  • Doe de maïszetmeel in een kommetje
  • Haal het ijs uit de diepvries en schep er met een parisiennelepel klein balletjes uit
  • Rol de balletjes één voor één door de maïzena en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat
  • Bedek de bakplaat met een laagje plasticfolie en plaats deze in de diepvries gedurende twee uur zodat de balletjes terug hard kunnen worden
  • Smelt de witte chocolade in de microgolf of au bain-marie
  • Haal de ijsballetjes uit de diepvries, prik ze op een tandenstoker en haal ze door de gesmolten witte chocolade
  • Bestrooi ze met discobolletjes
  • Plaats de balletjes nog 30 minuten in de diepvries alvorens te serveren
  • Klaar!

PS: Je kan deze balletjes enkele weken bewaren in de diepvries.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*