Thai beef salade met mango

Ik ben helemaal verzot op gerechten uit de Oosterse keuken. Ze zijn veelal licht, gezond en toch heel smaakvol. Zo is ook deze Thaise salade met gemarineerde rundsreepjes en mango een echt smaakbommetje. Heerlijk als lunch of als licht hoofdgerecht!

Thai beef salade met mango

Nodig? (voor 2 personen)

  • 150 gr gemengde sla
  • 10-tal kerstomaatjes
  • 1/2 rode ui, fijngesnipperd
  • 1 mango, in blokjes
  • 200 gr steak
  • 5 el sojasaus (m)
  • 1 el sesamolie (m)
  • 1 teentje look, geperst (m)
  • 1 kl vissaus (m)
  • 1 el honing (m)
  • 1 el citroensap of limoensap (m)
  • 6 blaadjes koriander (m)
  • 1 kl sesamzaadjes
  • 1 el pindanootjes, fijngehakt

Hoe?

  • Meng alle ingrediΓ«nten voor de marinade (m)
  • Neem een schaaltje, leg daarin de steak en overgiet met de marinade
  • Dek af met plasticfolie en laat het vlees minimum 4 uur marineren in de koelkast (draai af en toe om)
  • Verdeel de salade, de mango, de kerstomaatjes en de rode ui over twee borden
  • Verhit een pan (zonder vetstof) op het vuur
  • Haal de steak uit de marinade, laat uitlekken en schroei deze gedurende twee minuutjes aan elke kant in de pan
  • Laat het vlees even rusten en snijd het vervolgens in dunne plakjes
  • Schik de plakjes op de salade
  • Bestrooi met sesamzaadjes, fijngehakte pindanootjes en fijngehakte koriander
  • Serveer met de marinade
  • Klaar!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*