Pasta met scampi in lookroom

Dit receptje is er nog eentje van toen ik nog student was en op kot zat in Antwerpen. Ik had er een gezellig klein keukentje en maakte daar ’s avonds mijn favoriete gerechtjes in klaar. Voor mezelf maar vaak ook voor mede-studenten want samen eten was natuurlijk veel fijner. Eรฉn van de gerechtjes die ik regelmatig op tafel toverde was deze pasta met scampi’s in een lookroomsausje. Lekker gemakkelijk, snel klaar รฉn bovendien kwam er ook weinig afwas bij kijken! Ook nu komt deze pasta nog af en toe bij mij op tafel. Meteen komen dan ook de herinneringen aan een geweldig leuke tijd terug boven. Ik kan dus niet anders dan dit gerechtje met een ongelofelijke smile op te eten! ๐Ÿ™‚

Pasta met scampi in lookroom

Nodig? (4 personen)

  • 400 gr linguine (of andere pasta)
  • 1 rolletje lookboter met tuinkruiden
  • 500 ml room (ik gebruik light room met 4% vet)
  • 24 scampi
  • 1 busseltje verse peterselie, fijngehakt
  • peper
  • zout

Hoe?

  • Kook de pasta beetgaar in gezouten water
  • Pel de scampi en verwijder het darmkanaal
  • Smelt de lookboter in een pan
  • Bak er de scampi in aan tot ze niet meer glazig zijn
  • Schep ze uit de boter en houd apart
  • Voeg aan de boter de room toe
  • Laat lichtjes indikken
  • Kruid met peper en zout
  • Voeg 3/4 van de fijngehakte peterselie toe
  • Giet de pasta af en meng deze onder de saus
  • Voeg als laatste de scampi terug toe
  • Meng alles goed onder mekaar
  • Verdeel de pasta over vier borden
  • Bestrooi met de resterende fijngehakte peterselie
  • Klaar!

2 Comments

  1. Top gerecht! Makkelijk recept maar die smaken het beste. Bedankt

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*