Chiapudding met mango

Sommige ochtenden kunnen hier wel eens hectisch en druk verlopen. Dan is het handig om een ontbijtje te hebben dat je de avond ervoor al kan klaarmaken en ’s ochtends enkel nog maar uit de koelkast moet pakken. Bijvoorbeeld deze chiapudding met mango. Lekker, gezond en gemakkelijk op voorhand te prepareren! Ik maak vaak verschillende versies klaar. Zo kan je in plaats van mango ook voor frambozen, aardbeien of blauwe bessen kiezen. De kokosmelk kan je ook afwisselen met amandelmelk of hazelnootmelk!

Chiapudding met mango

Nodig? (voor 2 glaasjes)

  • 3 el chiazaadjes
  • 250 ml kokosdrink (ik gebruikte die van Alpro)
  • 1 rijpe mango
  • verse munt
  • kokosschifers

Hoe?

  • Schil de mango en snijd hem in blokjes
  • Doe de blokjes in een steelpannetje, voeg een bodempje water toe en stoof gaar
  • Mix de mangoblokjes tot een gladde puree
  • Laat afkoelen
  • Meng de chiazaadjes met de kokosmelk
  • Laat minimum een uurtje of twee opstijven in de koelkast
  • Verdeel de chiapudding over twee glaasjes
  • Lepel de mangopuree er over
  • Werk af met een blaadje munt en wat kokosschilfers
  • Klaar!

Tip: Doordat de mango zo zoet is hoef je aan de chiapudding geen zoetstof toe te voegen. Indien je enkel de chiapudding eet zonder mangopuree voeg je best een eetlepel honing, agavesiroop of ahornsiroop toe.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*