Spring naar de inhoud

Wat heb je nodig?

Voor 2 glaasjes

  • 3 el chiazaadjes
  • 250 ml melk
  • 1 rijpe mango
  • 4 passievruchten
  • kokosschifers

Hoe maak je het?

  • Schil de mango en snijd hem in blokjes
  • Doe de blokjes in een steelpannetje, voeg een bodempje water toe en stoof gaar
  • Mix de mangoblokjes tot een gladde puree
  • Laat afkoelen
  • Meng de chiazaadjes met de melk
  • Laat minimum een uurtje of twee (en liefst een hele nacht) opstijven in de koelkast
  • Lepel de pitjes uit de passievruchten
  • Verdeel de chiapudding, de mangopuree en de passievruchtpitjes in laagjes over twee glaasjes
  • Werk af met wat kokosschilfers
  • Klaar!

Tip

Doordat de mango zo zoet is hoef je aan de chiapudding geen zoetstof toe te voegen. Indien je enkel de chiapudding eet zonder mangopuree voeg je best een eetlepel honing, agavesiroop of ahornsiroop toe.

Categorieën:

Fruit

Tags:

Chia pudding mango
Chiapudding
Chiazaad
Gezond ontbijt
Mango
Passievrucht

Meer ontbijtjes...

American pancakes

Mijn droomontbijt op zondagochtend? Jep, dat zijn toch wel fluffy pannenkoeken oftwel american pancakes! Met een glaasje melk of een tasje koffie erbij, da’s echt genieten. Ondertussen vallen de pannenkoeken…

Chocolade wentelteefjes met vanillesaus

Uitgebreid ontbijten vind ik één van de leukste dingen die er zijn! Ik maak er in het weekend genoeg tijd voor vrij en probeer dan ook graag af en toe…

Bananenpannenkoekjes

Pannenkoeken op zondagochtend, hoe zaaalig is dat! Voor deze pannenkoeken heb je minder dan een handvol ingrediënten nodig en wedden dat je ze misschien al wel allemaal in huis hebt?…

Pindakaas granola

Mijn favoriete ontbijtje op dit moment is toch wel deze pindakaas granola met verse kaas. Zo wat elk weekend maak ik een nieuwe lading klaar waardoor de hele keuken zaaaalig…