Mexicaanse fajitas met kip

Eten jullie wel eens fajita’s? Dat zijn kruidige vleesreepjes klaargemaakt op z’n Mexicaans. Ik maakte kipfajitas en serveerde ze tussen een zachte tortilla met wat krokante ijsbergsla, zure room en een blaadje koriander. Ay caramba!

Mexicaanse fajita's met kip

Nodig? (voor 4 personen)

  • 2 kipfilets
  • 2 grote el fajitakruiden
  • 1 rode ui
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 paprika’s
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 tl komijn
  • 1 ijsbergsla
  • 1 pak tortilla wraps
  • 2 limoenen
  • 1 potje zure room
  • enkele takjes koriander
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Hoe?

  • Snijd de kipfilets in kleine reepjes
  • Bestrooi ze met de fajitakruiden
  • Bak ze in een scheutje olijfolie in een grote pan
  • Snijd de courgette, aubergine en paprika’s in blokjes
  • Houd de kip even apart en bak in dezelfde pan de groentjes aan
  • Voeg als ze gaar zijn de tomatenblokjes toe
  • Kruid met komijn, peper en zout
  • Laat een 10-tal minuutjes sudderen op een zacht vuurtje
  • Snijd de ijsbergsla in fijne reepjes
  • Neem een tortilla en beleg deze met wat ijsbergsla en wat kip
  • Lepel er wat zure room over en werk af met een blaadje koriander
  • Serveer met een partje limoen
  • Klaar!

Tip: Dit recept kan ook gemaakt worden met varkensreepjes of rundsreepjes.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*