Rijsttaart

Taartjes bakken vind ik echt suuuper leuk. Deze rijsttaart is een echte Vlaamse klassieker die niet moeilijk om te maken is en bij iedereen in de smaak valt! Zo ook bij mij en mijn familie. Als bodem gebruik ik bladerdeeg dat je niet op voorhand moet blind bakken, heel gemakkelijk dus. Hoe moeilijkste? Dat is van de taart afblijven tot ze voldoende afgekoeld is! 😀 Wie wil er een stukje?

Rijsttaart

Nodig?

  • 8 dl melk
  • 100 gram dessertrijst
  • 1 vanillestokje
  • 2 eieren
  • 100 gram suiker
  • 25 gram vanillepuddingpoeder
  • 1 vel bladerdeeg

Hoe?

  • Doe de dessertrijst samen met 7 dl melk, het merg van de vanillestok en de uitgeschraapte stok zelf in een steelpannetje
  • Breng zachtjes en al roerend aan de kook
  • Laat de rijst ongeveer driekwart van de melk opnemen (duurt +- 30 minuten)
  • Scheid ondertussen de eieren en weeg de suiker af
  • Gebruik de andere deciliter melk om het puddingpoeder in op te lossen
  • Voeg als de rijst gaar is de suiker, de twee eigelen en het in melk opgeloste puddingpoeder toe
  • Roer goed tot een stevige massa
  • Stort het rijstmengsel nu uit in een andere kom
  • Bedek met een laagje plasticfolie en laat een half uurtje afkoelen
  • Klop de twee eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig onder het afgekoelde rijstmengsel
  • Neem een taartvorm, boter ze in en bestuif met een dun laagje bloem
  • Leg er het vel bladerdeeg in en stort er het rijstmengsel in uit
  • Bak de rijsttaart gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Haal de rijsttaart uit de oven en neem ze uit de vorm en
  • Laat ze afkoelen alvorens ze aan te snijden
  • Klaar!

Heb je liever kleine rijsttaartjes? Gebruik dan een grote dresseerring om rondjes bladerdeeg uit te stansen en kleine, ronde bakvormpjes om de taartjes in te bakken.

One Comment

  1. Amai rijsttaart is echt zo’n klassieker! En zoooo lekker 😀 Deze ziet er ook echt fantastisch uit!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*