Spring naar de inhoud

Wat heb je nodig?

  • 8 dl melk
  • 100 gram dessertrijst
  • 1 vanillestokje
  • 2 eieren
  • 100 gram suiker
  • 25 gram vanillepuddingpoeder
  • 1 vel bladerdeeg

Hoe maak je het?

  • Doe de dessertrijst samen met 7 dl melk, het merg van de vanillestok en de uitgeschraapte stok zelf in een steelpannetje
  • Breng zachtjes en al roerend aan de kook
  • Laat de rijst ongeveer driekwart van de melk opnemen (duurt +- 30 minuten)
  • Scheid ondertussen de eieren en weeg de suiker af
  • Gebruik de andere deciliter melk om het puddingpoeder in op te lossen
  • Voeg als de rijst gaar is de suiker, de twee eigelen en het in melk opgeloste puddingpoeder toe
  • Roer goed tot een stevige massa
  • Stort het rijstmengsel nu uit in een andere kom
  • Bedek met een laagje plasticfolie en laat een half uurtje afkoelen
  • Klop de twee eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig onder het afgekoelde rijstmengsel
  • Neem een taartvorm, boter ze in en bestuif met een dun laagje bloem
  • Leg er het vel bladerdeeg in en stort er het rijstmengsel in uit
  • Bak de rijsttaart gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Haal de rijsttaart uit de oven en neem ze uit de vorm en
  • Laat ze afkoelen alvorens ze aan te snijden
  • Klaar!

Tip

Heb je liever kleine rijsttaartjes? Gebruik dan een grote dresseerring om rondjes bladerdeeg uit te stansen en kleine, ronde bakvormpjes om de taartjes in te bakken.

Dit recept voor rijsttaart uitgeprobeerd?
Laat het mij weten via Instagram @stephanie_bex!

Categorieën:

Gebak
Zuivel

Tags:

Rijsttaart
Rijsttaart maken
Rijsttaart met bladerdeeg

Bekijk ook...

Vanille rijstpap

Een klassiek receptje uit grootmoeders keuken: heerlijke vanille rijstpap! In dit recept gebruik ik geen saffraan maar wel verse vanille voor een zachte smaak. Daarnaast deel ik ook een truc…

Bladerdeegtaartjes met mousse van witte chocolade en blauwe bessen

Sweets for my sweet! Ik hield afgelopen weekend nog eens een bakdag en maakte deze bladerdeegtaartjes met een mousse van witte chocolade en blauwe bessen. Een experimentje maar na de…

Oma & opa’s chocoladetaart

Deze chocoladetaart is pure nostalgie voor mij. Het recept is afkomstig van mijn grootouders en zij maken deze “charlotte met een vulling van stevige chocolademousse” voor elke feestelijke gelegenheid al…

Rijstpap met saffraan

Pasen staat weer voor de deur en het zal dit jaar toch een tikkeltje anders zijn dan anders. Geen gezellige brunch met de hele familie maar wel een lekker ontbijtje…