Nieuwe foodstandjes in Mercado Antwerpen

Afgelopen weekend opende in Antwerpen de foodmarket Mercado opnieuw de deuren na een welverdiende zomerbreak. Mercado blikt terug op een fantastisch eerste jaar. In oktober 2016 opende de allereerste foodmarket in Vlaanderen z’n deuren en sindsdien brachten al meer dan 200.000 foodies een bezoekje aan het oude Antwerpse postgebouw op de Groenplaats. Van locals tot toeristen, iedereen is gek op de kroketjes, bubblewafflles en andere heerlijke streetfoodlekkernijen die hier te verkrijgen zijn. Voor veel starters bleek Mercado dé springplank voor een eigen restaurant of uitbreiding. Omdat enkele standhouders een eigen restaurant openden of voor een nieuwe uitdaging kozen, kwamen er vijf plekjes vrij in de foodmarket voor nieuwe talent. Afgelopen vrijdag ging ik langs bij Mercado om er alle nieuwigheden te ontdekken. Kijk maar even mee!

Mercado Antwerpen
Mercado Antwerpen
Nieuwe foodstandjes 

Baba Beirut : Libanese en Midden-Oosterse specialiteiten

Baba Beirut heeft verschillende Midden-Oosterse gerechten in een speels jasje gestoken, van Libanese specialiteiten tot Egyptische en Palestijnse. Met een groot aanbod aan vegetarische gereten zoals houmous, falafel, fatoush en tabouleh. Maar ook klassiekers voor de vlees- en vis liefhebbers zoals baba ganoush, shakshouka, het typische platbrood en batata harra.

Mercado Antwerpen Beirut
Nemo’s sushi : Sushi and more

Sushi met een twist, bij Nemo’ Sushi krijg je sushiburgers, sushisandwiches en traditionele thee salades gemaakt van groene thee blaadjes, verse groentjes, crunchy noten en bonen.

Mercado Antwerpen Nemo
Tuscan Garden By Fiasco: Italiaanse comfort food

De familie achter Meat & Eat en Fish & Eat brengt hun liefde voor de Italiaanse keuken naar Mercado! Tuscan Garden brengt Italiaanse authentieke gerechten met een origineel twist. Met jong geweld in de keuken serveren ze dit met veel liefde en passie! Fiasco!

Mercado Antwerpen Fiasco
Patates: All about potatoes

Aardappel maar dan anders. Patates brengt de Turkse streetfood ‘Kumpir’ van de gezellige, drukke straatjes in Istanbul naar Mercado. Kumpir is een gebakken patat met vulling naar keuze. Probeer verrassende combinaties met fruit, bulgur of lamsvlees. Wissel de gewone patat eens af met een zoete aardappel of neem de kumpir als kleine tapashapjes op een schaal. Delen met vrienden of helemaal voor jou alleen. Het kan allemaal bij Patates!

Mercado Antwerpen Patates
Texas Coffee: Coffee cones, freakshakes and all day breakfast

Texas Coffee brengt a taste of Texas naar Mercado. Het Amerikaans concept van all day breakfast vindt zo zijn weg naar de Groenplaats met coffeecones, freakshakes, American pancakes, scrambled eggs and bacon, …

Texas Coffee Mercado Antwerpen
Maar ook de standjes die er al waren blijven de moeite om eens uit te proberen als je dat nog niet gedaan hebt. Probeer zeker eens de ‘Catch of the day’ kroketjes van The Lighthouse, een lekker stukje vlees van Karnivoor, de oesters van Mr. Fish, de buns van Bao Bao en de Marokkaanse specialiteiten van O’Souk! En ohja.. niet te vergeten.. het meest geinstagramde dessertje van Mercado: de Bubblewaffles!

Bao bao Mercado Antwerpen  Karnivoor Mercado AntwerpenMr. Fish Mercado Antwerpen  The Lighthouse Mercado AntwerpenBubble Waffle Mercado Antwerpen
Naast de nieuwe foodstands & nieuwigheden pakt Mercado ook uit met een ‘Dinner & Dance’ concept. Elke vrijdag en zaterdag zullen bekende en minder bekende dj’s je eten nog smakelijker maken.

Alle info over Mercado Antwerpen vind je op www.super-mercado.be!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*