Spring naar de inhoud

Er is niets waar ik zo hard van opkikker als van een lekkere tas verse soep. Ik kan dan ook niet zonder een dagelijkse portie! Ondertussen heb ik hier op mijn blog al heel wat soepreceptjes verzameld, toch vind ik het heel leuk om steeds op zoek te blijven gaan naar nieuwe combinaties en smaken. Heel lekker en verrassend is dit soepje gemaakt van gele paprika’s dat ik op smaak bracht met rode pesto. Een leuke twist op een klassiek recept!

Nodig?

  • 2 sjalotten
  • 1 preiwit
  • 4 grote gele paprika’s
  • 1 teentje look, geperst
  • 1 klontje boter
  • 1 l kippen- of groentebouillon
  • 100 gr mascarpone
  • 1 grote el rode pesto
  • peper
  • zout

Hoe?

  • Snipper de sjalotjes fijn
  • Pers het teentje look
  • Snijd het preiwit en de paprika’s in grove stukken
  • Smelt een klontje boter in een grote pot op het vuur
  • Fruit er de ui en de look in aan
  • Voeg de stukken prei en paprika toe
  • Stoof gaar in +- 10 minuutjes
  • Bevochtig de groentjes met de bouillon en breng zachtjes aan de kook
  • Mix de soep glad en haal ze van het vuur
  • Voeg de mascarpone en de rode pesto toe en mix opnieuw
  • Kruid naar smaak bij met peper en zout
  • Werk af met verse basilicum
  • Klaar!