Guzzi’s Piadina

I’m a sucker for bread.. Jep, ik kan echt zo genieten van een stukje vers gebakken brood. Een sneetje zuurdesembrood met een laagje gezouten boter of huisgemaakte broodjes op restaurant met wat olijfolie.. Heerlijk! Toen ik Guzzi’s Piadina ontdekte in Antwerpen wist ik meteen dat hun vers gebakken flatbread bij mij in de smaak ging vallen. Van de geur alleen al begin je spontaan te watertanden! Benieuwd naar deze nieuwe hotspot in hartje Antwerpen? Ik vertel er graag wat meer over.

Guzzi's Piadina
Versgebakken flatbread

Guzzi’s serveert vers gebakken piadina’s. Een piadina is een krokant Italiaans platbrood, oorspronkelijk afkomstig uit de regio Emilia-Romagna, dat warm gegeten wordt. Qua textuur en vorm doet het deeg je misschien denken aan pizza, toch heeft het eerder de smaak van brood. De piadine worden gevuld met onder meer Italiaanse charcuterie, kaas, gerookte zalm, kip, geroosterde groentjes én zelfs truffel. Ook de zoetebekken onder ons (guilty!) komen hier aan hun trekken. Naast hartige piadine kan je ook enkele zoete varianten bestellen als dessert.

Guzzi's Piadina
Ik koos voor een piadina met rauwe ham, burrata, geschaafde truffel, rucola, truffelolie en een geheim Guzzi’s sausje. Dat bleek een uitstekende keuze. Door de open keuken kan je perfect zien hoe het platbrood vers gebakken en met de grootste zorg belegd wordt. In eerste instantie dacht ik dat ik na het eten van één flatbread zeker nog honger ging hebben maar dat bleek absoluut niet het geval. Het platbrood en de rijkelijke vulling zorgen zeker voor een voldaan gevoel. “Goesting” had ik daarentegen nog wel dus werd de dessertkaart grondig bestudeerd. Wat te kiezen bleek moeilijker dan gedacht. Een piadina met Nutella en verse aardbeien? Of eentje met speculoospasta? Of allebei? Op vraag kan je de flatbreads in meerdere stukjes laten snijden zodat je ze gemakkelijk kan delen met je gezelschap. Handig!

Guzzi's PiadinaGuzzi's Piadina
Oordeel

Guzzi’s is zeker een aanrader voor wie op zoek is naar een leuke lunchplek met originele gerechtjes of een snelle hap. Er zit voldoende variatie in de piadine (vlees, vis, vegetarisch) en ze zijn zeer democratisch van prijs. Voor een hartige piadina betaal je tussen de €7 en de €10, een zoete kost €5,5. Verder vond ik de medewerkers heel erg vriendelijk en behulpzaam. Ik ga zeker nog eens terug!

Meer info over Guzzi’s Piadina vind je op www.guzzis.be.

Guzzi’s Piadina – Suikerrui 32 – 2000 Antwerpen
Elke dag geopend van 8u tot 20u.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*